Hirdetés

Kiszivárgott render árulkodik az AMD megfizethető kártyákba szánt GPU-járól



|

Az erőforrás a Radeon RX 6500 XT-ben és az RX 6400-ban köszönhet vissza.

Hirdetés

A pletykák már régóta pedzegetik, hogy hamarosan nem csak az Nvidia dob piacra egy új, belépő szintű videokártyát, de az AMD is előrukkol a maga ajánlatával a Radeon RX 6500 XT képében, melynek érkezése már teljesen biztosra vehető, miután a Lenovo új gamer PC-je lelőtte a poént.

A VideoCardz pedig most két rendert is bemutatott, amiken a kártyát hajtó Navi 24 GPU-t láthatjuk önmagában és az RDNA 2-es família többi képviselőjének társaságában.

Hirdetés

A család legifjabb és legkisebb tagja elvileg nem a korábban pletykált 7nm-es, hanem már a 6nm-es gyártási technológiával készül. A VideoCardz szerint a chip mérete 144 m2, valamint összesen 1024 stream processzor és 16 MB Infinite Cache kerül bele. A korábbi szivárogtatások alapján mindezek mellé maximum 4GB GDDR6 memóriát kapunk, feltehetően 64 bites memóriabusszal.

Egy kínai szivárogtató információi szerint a Navi 24-es RX 6500 XT január 19-én debütálhat, márciusban viszont követheti egy még olcsóbb változat, ami a Radeon RX 6400 nevet kapja a hardveres keresztségben. Az utóbbira viszont hiába is fennénk a fogunkat, mert állítólag kizárólag komplett PC-kbe szánják a pirosak.

Ezúttal is kötelező megjegyezni, hogy mindez csak pletyka, az AMD CES 2022-es műsora azonban már nincs is olyan messze, így hamarosan talán hivatalos infókat is kapunk a megfizethetőbb Radeon-kártyákról.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.