Hirdetés

Kiszivároghatott, hogy mikor érkeznek az Intel új videokártyái



|

A bemutatásra váró Alchemist-kártyákról és a következő generációs Battlemage-szériáról is árulkodik egy hitelesnek tűnő szivárgás.

Hirdetés

Sokan számítottak rá, hogy az Intel CES 2023-as műsorán szóba kerülnek a soron következő Arc-videokártyák is, ám a kékek végül csak a visszafogott fogyasztású 13. generációs és a megboldogult Pentiumot váltó N-szériás processzoraikról meséltek a Las Vegas-i rendezvényen. Aggodalomra azonban semmi ok, a RedGamingTech-nek ugyanis valahogy sikerült szert tennie két hitelesnek tűnő diára, amelyek elárulhatják, hogy mivel készül az Intel a GPU-fronton a korábban megjelent Arc A310, A380, A750 és A770 kártyákon túl.

Az első ábra egy megjelenési ütemterv, amin egészen 2024 harmadik negyedévéig láthatjuk az Arc-modellcsalád állítólagos jövőjét. Eszerint a kékek még valamikor az idei első negyedévben piacra dobnak két 150 W-os, 6 GB memóriával és 16 Gbps-os sávszélességgel bíró modellt (D23-P5, D23-M3), a harmadik negyedévben pedig a tervek szerint két további GPU-val számolhatunk.

Hirdetés

Ezeket már a jelenlegi Alchemist termékcsalád frissítésének szánják, mivel "Alchemist+" címke alatt jelennek meg. Az ACM+ G21 jelzésű modell az erősebb kategóriában versenyez 175-225 W-os fogyasztással, az ACM+ G20 néven feltüntetett társa pedig belépő szintű teljesítményt nyújt, 75-100 W-os fogyasztással.

Azt az Intel már korábban elárulta, hogy az Arc-kártyák első négy hulláma Alchemist, Battlemage, Celestial és Druid néven követi majd egymást, a roadmapen pedig már a második generációs Battlemage-kártyák is feltűnnek. A BMG G10 kódjelű, 225 W-os fogyasztású csúcshardver valamikor 2024 második negyedévében futhat be, nem sokkal később pedig a középkategóriás BG G21 is követi, 150 W-os fogyasztással.

A Battlemage-generáció az Xe2 HPG architektúrára épül majd, melynek tulajdonságairól a RedGaming Tech által megszerzett második dia árulkodik. Ennek alapján az Intel a következő pontokkal jellemzi az új GPU-kat:

  • Következő generációs memória alrendszer és tömörítés
  • Továbbfejlesztett sugárkövetés
  • Mikro-architektúra fejlesztések
  • Következő generációs ML-alapú renderelési technológia
  • Legújabb DeepLink képességek
  • A cél a teljesítményorientált és a hardcore játékosok meghódítása

Fontos persze leszögezni, hogy csak egy szivárgásról van szó, így ha hitelesek is az infók, az Intel tervei még bármikor változhatnak. A kékek következő dobása mindenesetre nagy valószínűséggel a tavaly beígért középkategóriás Alchemist-vas, az Arc A580 asztali változata lesz, de hogy pontosan mikor, az rejtély.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.