Hirdetés

Kiszivároghatott, hogy milyen hardver kerül a Steam Deck 2-be



|

Jelentősen erősebb lehet a Valve új modellje az eredeti kézi konzolnál, viszont ha minden igaz, még nagyon sokat kell várni rá.

Hirdetés

Látványosan felpörgött a kézi konzolok piaca, a Lenovo Legion Go rajtja után ugyanis jött a Las Vegas-i CES 2024 konferencia, ahol az MSI is leleplezte a saját, Intel hardveren alapú megoldását a Claw képében, a kínai Ayaneo pedig rögtön három új modellt is bejelentett, köztük egy olyannal, amin egy buherált SteamOS fut. Mindeközben a hordozható konzol-PC hibridek körüli lázat elindító Valve látványosan hallgat, tartva magát a hivatalos álláspontjához, mely szerint még jó ideig nem kapjuk meg a Steam Deck 2-t, ám egy friss szivárgás most arra utal, hogy a cég már dolgozik a 2022-ben piacra dobott eredeti gép utódján.

Nemrég a NotebookCheck mutatott rá egy bejegyzésre, amely a hardveres pletykák gyakori forrásának számító Chiphell fórumon bukkant fel, és a Steam Deck 2 állítólagos specifikációját taglalja.

Hirdetés

Az eredetileg kínai nyelvű, gépileg lefordított poszt alapján a következő dolgok derültek ki az új generációs kézi konzolról:

  • AMD Hawk Point 4C APU
  • 6 magos processzor (jó eséllyel AMD Zen 4-alapú)
  • 16 magos GPU (itt az AMD RDNA 4 architektúra lenne a logikus választás)
  • Ismeretlen mennyiségű LPDDR5X 8,533 memória
  • 900 ppi-s, 90 Hz-es képfrissítésű OLED kijelző

A részletekkel tehát nem bánt túl bőkezűen a szivárogtató, az említett tulajdonságok viszont egy lényegesen ütősebb konfigurációra utalnak, mint amit a négymagos Zen 2 CPU-ra és nyolcmagos RDNA 2 GPU-ra épülő Steam Deck nyújt. A fórumbejegyzés pedig még a rajt dátumát is megtippeli: a szerző szerint csak 2026 harmadik vagy negyedik negyedévében kerül sor a termék debütálására, vagyis amikor az eredeti Steam Deck már több mint 4 éves lesz.

Végezetül persze nem árt leszögezni, hogy egy teljesen ellenőrizetlen pletykáról van szó, így a fenti információknak legfeljebb érdekességként van jelentőségük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.