Hirdetés

Komoly lökést adhat az Intel videokártyáinak a készülő Vulkan driver



|

Akár 12%-kal is feldobhatja az Alchemyst kártyákat a hamarosan érkező vezérlőszoftver.

Hirdetés

Az Intel Arc videokártyák egyáltalán nem voltak rosszak a megjelenéskor, de volt velük egy komoly gond: még nem voltak készen. Az Intel szoftvermérnökei azóta folyamatosan dolgoznak a különféle drivereken és javítócsomagokon, amikkel hatalmas teljesítménybeli javulást sikerült elérni a DirectX 9-es rendszereken, hamarosan pedig a Vulkan API-t használó játékok is megkapják a magukét.

Az Intel rohamtempóban pofozta a Vulkan drivert az utóbbi időben, a Phoronix jelentése szerint pedig a kemény munkának meg is lett a gyömölcse.

Hirdetés

Bizonyos játékokban, például a Strange Brigade-ben 12%-os teljesítménynövekedést sikerült elérni egy Intel Arc A770-es grafikus kártya segítségével egy Linux 6.3 + Ubuntu 22.04-et futtató gépen.

Nem minden játékban volt persze ekkora az ugrás, de a Dota 2-ben, a Shadow of the Tomb Raiderben, a CS:GO-ban és a Borderlands 3-ban is sikerült kicsit feljebb tornázni a számokat.

A hivatalos implementációra egy kicsit még várni kell, mindenesetre az ilyen sikerek jót tesznek a vállalat renoméjának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.