Hirdetés

Közelről is gyönyörűen fest az Radeon RX 7900 XTX



|

Persze a belső fontosabb, de nem árt, ha jól is néz ki a kártya.

Hirdetés

Néhány napja megtartotta a videojátékokra kihegyezett hardver bemutatóját az AMD, ahol végre leleplezték az első két RDNA 3-ra épülő modelljüket. Ha hihetünk az ígéreteiknek, és néhány korai becslésnek, a mindössze 1000 dolláros (ez 600 dollárral kevesebb, mint az RTX 4090 ára) ajánlott fogyasztói árral érkező RX 7900 XTX majdnem RTX 4090-es teljesítményre képes, ami lenyűgöző a többi faktort is figyelembe véve, de azért még várjuk az első független benchmark eredményeket.

A bemutatón inkább attól hüledeztünk, hogy erre a teljesítményre az AMD  mindössze két darab 8 tűs csatlakozóval is képes, most azonban, napokkal a bejelentés után, itt az ideje, hogy a két bemutatott videokártya külső borítására is vessünk néhány pillantást. Persze sokan majd különböző gyártók modelljeit veszik, a referencia modellek is nagyon jól mutatnak majd bármilyen konfigban.

Hirdetés

A szépen formált, három ventilátoros hűtő egy indusztriális külsőt kapott backplate-tel párosul, és természetesen egy minimális RGB is helyet kapott a kártyákon. A I/O shild meglepően puritán, nem kapott semmilyen borítást, de még csak egy logót sem tüntettek fel rajtuk. Ez mondjuk megbocsátható, cserébe a DisplayPort 2.1 támogatásért.

Itt megcsodálható a kártya testközelből:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.