Hirdetés

Lassan révbe ér az Intel középkategóriás videokártyája, ami az RTX 3050 kihívója lehet



|

Ha sikerül alacsonyan tartani az árat, a belépő szintű gamer vasakban népszerű lehet az Arc A580.

Hirdetés

Már több mint egy évvel ezelőtt beszéltünk arról, hogy az Intel mérnökei tesztelik az Alchemist generáció középkategóriás videokártyáját. Eddig csak a felső polcra szánt A750 és A770, valamint a belépő szinten szerencsét próbáló A310 és A330 modellek kerültek piacra, de az utolsó negyedévben a zsebpénzbarát gamer kategóriába is megérkezhetnek a kékek.

A kártya nem most először bukkan fel benchmark adatbázisokban, ezúttal azonban sikerült 88019 pontot elérnie az OpenCL benchmark teszten, ami 6%-kal jobb, mint a korábbi eredmény. Ez minden bizonnyal az elmúlt hónapok fejlesztéseinek és driver optimalizációjának köszönhető, így pedig a kártya gyakorlatilag utolérte az RTX 3060-at, és 6%-os előnyt szerzett az AMD RX 7600-hoz képest.

Hirdetés

Íme a részletek:

A kérdés már csak az, hogy vajon árban is tud-e versenyezni az Intel a konkurenciával. Egy japán viszonteladónál nemrég felbukkant az A580 ASRock Challenger OC variánsa, ott 38880 yen-t kértek érte, ami durván 260 dollárnak (95 ezer forint) felel meg. Ezzel pariban van az RTX 3050 és az RX 7600 nyitóárával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.