Hirdetés

Leleplezték a kisebb PC-kbe tervezett új GeForce RTX 3070 modellt



|

A gyártásért a tajvani székhelyű gyártó, a Palit japán partnere felelős.

Hirdetés

Továbbra sem veszít népszerűségéből a videokártyák piacának jelenlegi egyik legjobb teljesítményű modellje, az Nvidia GeForce RTX 3070. A júniusban bemutatott GPU azonban elég méretes hardver, ami sok felhasználó PC-jébe nem is fér bele, így nem meglepő, hogy egy gyártó már előrukkolt egy olyan verzióval, ami kisebb méretű, mint a hagyományos RTX 3070, de hasonló csúcsteljesítményre képes.

A tajvani Palit GeForce RTX 3070 LHR modellje Japánban már elérhető a Galakuro Gaming által, de a gyártó tervei szerint hamarosan az amerikai és az európai piacon is megvásárolható lesz a kisebb méretű GPU.

Hirdetés

A Palit kártyája jelentősen kisebb, mint a 400 mm-es alapmodell. A GeForce RTX 3070 LHR 238 mm hosszú, ami még 4 mm-rel rövidebb az Nvidia Founders Edition kiadásánál is. A modell GA104 GPU-t és 5888 CUDA magokat kapott, amelyek 1725 MHz-en működnek. A videokártya 8 GB GDDR6 memóriát kapott, három DisplayPort 1.4a és egy HDMI 2.1 csatlakozóval rendelkezik.

A Palit videokártyájának sajátossága, hogy két 102 mm-es ventilátorra rendelkezik, illetve kompatibilis a gyártó saját fejlesztésű XtremeTuner szoftverével is.

A GeForce RTX 3070 LHR amerikai és európai terjesztéséért a KFA2 és a Galax márkák lesznek felelősek a jelenlegi tervek szerint, de egyelőre sem a megjelenési dátum, sem a fogyasztói ár nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.