Hirdetés

Lenyomta az RTX 3070-et az Intel csúcskártyája



|

Egy kiszivárgott benchmark-eredmény alapján nem lesz majd gond az új vas teljesítményével.

Hirdetés

Ha eltekintünk attól, hogy várhatóan az idei évben sem fog jelentősen enyhülni a  videokártyahiány, egész izgalmas időszak elé nézünk GPU-fronton, hiszen hamarosan az Intel is beáll az arénába a régóta rivalizáló Nvidia-AMD páros közé.

Az Intel Arc néven készülő Alchemist videokártyák rajtjáról egyelőre annyit tudunk, hogy valamikor 2022 első negyedévében érkeznek, ennek megfelelően pedig egyre több szivárgás lát napvilágot a hardverekről. Most épp a kínálat csúcsára szánt chip bukkant fel egy benchmarkon, ahol a GeForce RTX 3070-et is sikerült elvernie.

Hirdetés

Elsőként a jól ismert szivárogtató, TUM_APISAK szúrta ki az eredményeket a SiSiSoftware adatbázisában. A specifikáció alapján egy 4096 magos, 2,1 GHZ-es Intel kártya akadt horogra 12,8 GB RAM-mal, ami valószínűleg a framebufferre vonatkozik, így inkább 16GB-ról lehet szó a valóságban. Mindez a legerősebb Alchemist GPU-ra, a DG2-512EU-ra utal, ami a várakozások szerint 16GB GDDR6 memóriával és 256 bites memóriabusszal érkezik.

Az Intel-kártya 9017.52 Mpix/s-os teljesítményt produkált, amivel 7,7%-al múlta felül a GeForce RTX 3070 8369,51 Mpix/s-os értékét. A négy alkategóriából (Single-float, Half-float, Double-float, Quad-float GP) pedig egyedül az elsőben maradt alul a kékek bajnoka.

A kártyáról nemrég két fotót is kiszivárogtatott a Moore's Law is Dead YouTube-csatorna, így ha hitelesek az anyagok, már az sem titok, hogy miként fest majd.

A napvilágot látott pontszámok alapján az Intel versenyképes riválissal állhat elő, más kérdés, hogy a nyerészkedők és a bányászok mellett vajon hány olyan játékos lesz majd a bolygón, akiknek jut is belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.