Hirdetés

Majdnem 100 millió PlayStation 4 talált már gazdára



|

Gyakorlatilag biztos, hogy sikerül átlépni ezt a határt a Sonynak, mire a PlayStation 5 megjelenik a piacon.

Hirdetés

A Sony nemrég árulta el, hogy a 2018-as pénzügyi éve (ami idén március 31-én zárult) során 17,8 millió PlayStation 4 konzolt szállított le. Ez valamivel kevesebb, mint az a 19 millió darab, amit 2017-ben adott el, ugyanakkor a szám továbbra is bizonyítja, hogy a PlayStation 4 még ma is nagyon vonzó termék. 

Hirdetés

Természetesen a PS4 eladásai alaposan megzuhannak majd, ha a PlayStation 5 megjelenik a boltok polcain. A nyolcadik-generációs konzolnak ugyanakkor még mindig több mint 12 hónapja van, hogy átlépje a varázslatos 100 milliós határt. Az összesített eladások most 96,8 millión állnak, tehát a Sony igazából könnyedén elérheti a 100 milliót, mire jön a PS5. 

Az előrejelzések szerint a Sony a következő pénzügyi éve során 16 millió PS4-et ad majd el, amivel a konzol élettartama során összesen 112-113 millió találhat gazdára. 

A külsős stúdiókba a jelentések szerint a PS5 fejlesztői kitek csak most kezdtek el befutni, ezért is van az, hogy a következő-generációs konzol még nem jön a következő egy éven belül. 

A PS5 iránt érdeklődők egyébként egy számadatnak külön örülhetnek. A Sony pénzügyi jelentésében azt jósolja a jövő évre, hogy a működési bevétele 278,4 millió dollárral csökken. Ez több oknak lesz köszönhető, ugyanakkor az egyik az, hogy a következő-generációs konzol fejlesztésére több pénzt költenek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.