Hirdetés

Már nem lehet túl messze a következő GeForce RTX-kártya rajtja



|

Hamarosan tovább bővülhet az RTX 40-es modellcsalád.

Hirdetés

A kriptobányászat bedőlésének egyik legnagyobb kárvallottja kétségtelenül az Nvidia, amely most a raktárban ragadt előző generációs videokártyái eladását hajtva cseppet sem sieti el a GeForce RTX 40-es újdonságok piacra dobását. Az asztali hardverek közül tavaly ősz óta csupán a drágább árkategóriákban versengő RTX 4090-et, RTX 4080-at és RTX 4070 Ti-t kaptuk meg, ez utóbbi ráadásul csak az eredetileg szeptemberben bemutatott, ám a rossz sajtóvisszhang miatt gyorsan el is kaszált RTX 4080 12 GB újracímkézett reinkarnációja.

Az Ada Lovelace architektúrára épülő modellcsalád első, megfizethetőbb képviselőjének a felső-középkategóriás GeForce RTX 4070 ígérkezik, aminek ugyan továbbra sincs megjelenési dátuma, de a VideoCardz most szállított egy érdekes jelentést, ami némileg tisztázhatja a menetrendet.

Hirdetés

A GPU-hírekre szakosodott portál a gyártópartnerek köréből úgy értesült, hogy az Nvidia nemrég frissítette az RTX 4070 sajtóembargóját érintő előírását. A módosítással sajnos továbbra sem derült ki a rajt pontos dátuma, az erről szóló dokumentum alapján viszont valamikor áprilisban várható a kártya megjelenése.

Amennyiben tényleg így alakul, a legjobb esetben már két hónap sincs az RTX 4070 érkezéséig, a VideoCardz ugyanakkor figyelmeztet, hogy az Nvidia gyakran módosítja az embergói dátumát, így még könnyen megtörténhet, hogy végül a jelenleg tervezettnél később, vagy akár előbb kerül boltokba az új vas.

Akárhogy is legyen, az eddigi pletykák alapján a GeForce RTX 4070 az AD-104 250/251-es GPU-kra épül majd, 5888 CUDA-maggal, valamint 2,47 GHz-es boost és 1,92 GHz-es alap órajellel. Memóriából 12 GB-nyi GDDR6X kerülhet a kártyába, 194-bites memóriabusszal és 504 GB/s sávszélességgel. Mindez a várakozások szerint 29 TFLOPS teljesítményre lesz elegendő, 200 W-os fogyasztás mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.