Hirdetés

Már PC-s billentyűparancsokat is kipréselhetünk az Xbox-kontrollerekből



|

Fontos hozzáférhetőségi fejlesztést tesztel a Microsoft.

Hirdetés

A hivatalos nyilatkozatok szerint még sokáig nem számíthatunk arra, hogy új hardverrel frissül az Xbox-termékcsalád, cserébe viszont a szoftveres fronton folyamatosan érkeznek a finomhangolások, legutóbb például a hangalapú chatek hatékonyabb moderálását harangozta be a gyártó Microsoft.

Most pedig egy újabb hasznos fejlesztésről adhatunk hírt, amelynek hála akár PC-s billentyűparancsokat is hozzárendelhetünk az Xbox kontrollerek gombjaihoz.

Hirdetés

Az erről szóló bejelentést ismét maga a Microsoft követte el az Xbox Wire blogon. A vonatkozó bejegyzés alapján a button mapping funkciót a Microsoft Store-ból letölthető "Xbox tartozékok" Windows-alkalmazás előnézeti verziójában tesztelik, és kizárólag az Xbox Elite Wireless Controller Series 2-vel, valamint az akadálymentességi eszközként forgalmazott Xbox Adaptive Controllerrel működik.

A normál Xbox One- és Series-vezérlők tehát kimaradnak a megoldásból, és nem ez az egyetlen megkötés. A funkció ugyanis csak azokat a parancsokat kezeli, amelyek a Win, Shift, Ctrl és Alt billentyűket, valamint legfeljebb egy karakter valamelyikét tartalmazzák, vagyis a Ctr + Alt + W-vel még megbirkózik, de a Ctrl + Alt + W + E már nem jöhet szóba. A redmondiak emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy a lehetőség csak kábelen keresztül él, Bluetooth-kapcsolat esetén le kell mondanunk róla.

Az Insider program résztvevői az Xbox tartozékok app a Konfigurálás menüpontjában, új irányítási profilt készítve, vagy egy meglévőt módosítva érhetik el a billentyűparancsok hozzárendelését. A Microsoft egyelőre nem árulta el, hogy mikor számíthatunk a funkció nyilvános rajtjára.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.