Hirdetés

Még a PS5 és az Xbox Series X előtt érkeznek új AMD grafikus kártyák



|

Azt jó ideje tudjuk, hogy a két idén megjelenő új konzolba az AMD RDNA2 GPU-i kerülnek, de az új Big Navi már korábban bemutatkozik.

Hirdetés

Sokan nagy reményeket fűznek az AMD Big Navi kódnéven érkező RDNA2 grafikus vezérlőinek sikeréhez - főleg maga az AMD. Bár az NVIDIA is az idei évben tervezi legújabb GPU sorozatának bemutatását, az AMD nyilatkozatai és közleményei magabiztosan állítják, hogy most biztosan megszorongatják a "zöldeket". És most már azt is tudni lehet, hogy az új generációra nem kell addig várni, míg megjelennek az Xbox Series X-ben és a PlayStation 5-ben.

Hirdetés

Az időzítésről ráadásul nem valamilyen szivárogtatás adott hírt, hanem maga az AMD: egy online globális technológiai konferencián Devinder Kumar, a cég pénzügyi igazgatója árulta el, hogy a Big Navi hamarabb megérkezik, mint a Microsoft és a Sony konzolja. Mivel ez az eddigi információk alapján idén novemberre várható, esélyes, hogy a PC-kbe szánt új AMD vezérlőket már akár szeptember-október környékén is meg lehet csodálni.

A készülődés már mindenesetre folyik, a csúcskategóriás kártyákra való utalásokra Linux driverek formájában már rábukkantak, tehát az AMD elkezdte kiépíteni a "hátországot" a megjelenéshez. Érdemes is sietniük, hiszen a Big Navi még a 2018 októberében megjelent NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti ellen szállna harcba, ehhez képest a zöldek idén már az RTX 30xx sorozat megjelentetését tervezik, szóval hiába a nagy szavak, simán lehet, hogy az AMD még az új család bemutatásával is egy kör hátrányban marad a nagy riválishoz képest.

Nemrég részletesen is elemeztük a GPU-piaci háború jelenlegi állását, szóval, ha érdekel a közeljövő ezen a téren, itt olvashattok az  AMD és az NVIDIA esélyeiről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.