Hirdetés

Még az is lehet, hogy hajtogatható Nintendo Switch 2 készül, de vannak kétségeink



|

Meredek híresztelés kapott szárnyra a Nintendo következő generációs konzoljáról.

Hirdetés

Közel 130 millió eladott példánnyal egy pillanatig sem lehet kérdés, hogy a Nintendo Switch valamilyen formában folytatást kap, ahogy azt is egészen biztosra vehetjük, hogy a japán gyártó az augusztusi gamescom keretében már adott némi kóstolót a következő konzolja teljesítéményéből néhány kiválasztott újságírónak.

Hivatalos információk híján viszont ezen a ponton túl a képlékeny pletykák földjén járunk, ahol legutóbb egy egészen furcsa szabadalmat hoztak összefüggésbe a Switch 2-vel, most pedig egy még meredekebb híresztelés köröz a sajtóban.

Az új pletykát a Connor néven dolgozó szivárogtató indította el, aki egy meglehetősen nagy ugrással jutott el odáig, hogy a 2017 óta forgalmazott Switch utódja akár egy kihajtható kijelzővel érkező konzol is lehet.

Hirdetés

A leaker ezt arra alapozza, hogy egy független koreai elemzés szerint a FineMTek nevű cég bővíti a zsanérok gyártását, mivel nagyobb megrendelést kaphatott egy videojátékos világcég hordozható konzolja kapcsán.

Ha tehát még igaz is az eredeti jelentés, semmi sem garantálja, hogy valóban a Nintendo következő konzoljához készülnek készülnek a kihajtható kijelzőre utaló zsanérok. Connor legfontosabb következtetése ugyanakkor az, hogy ha a FineMTek már most a termelés bővítésével számol, akkor a Switch 2-nek 2024-ben kell piacra kerülnie, amire ugyan több korábbi szivárgás is utalt, biztosat azonban ennek kapcsán sem tudunk.

Fontos megismételni, hogy maga Connor sem a beszállító saját jelentésére épít, hanem egy harmadik féltől származó elemzésre, így ennél ködösebb már nem is lehetne a történet. A szivárogtató szakértelmét pedig végképp kétségbe vonja, hogy a bejegyzés végén azt jósolja, hogy japánok akár 2024 tavaszán, az E3 játékshow keretében is leleplezhetik a terméket. Ezzel csupán az a bökkenő, hogy az említett expót már két éve nem rendezték meg, 2007 óta pedig egyébként is nyáron szokott sor kerülni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.