Hirdetés

Még be sem jelentették, máris nagyot villantott az Intel következő csúcsprocesszora



|

A Core i9-14900KF épp csak egy hajszállal maradt le a 6 GHz-ről.

Hirdetés

Az Intel a jövő hét elején, szeptember 19-20-án tartja az idei Innovation eseményét, ahol többek közt az új processzorgenerációról is lerántják a leplet. Pontosabban generációs frissítésről, egy szivárgás nyomán ugyanis kiderült, hogy a 13. generációs Raptor Lake chipeket a Raptor Lake Refresh modellek követik majd, így inkább csak tupírozásról, ráncfelvarrásról beszélhetünk.

Egy közismert szivárogtató, OneRaichu tette rá a mancsát egy i9-14900KF chipre, amit be is pattintott a tuningőrültek kedvenc alaplapjába, egy ASRock Z790 Taichiba, megtámogatta némi 7000 MHz-es DDR5 RAM-mal, és ráeresztette a Geekbench benchmarkokat.

Hirdetés

Ahogy az alábbi képen is látszik. a Geekbench 6-ban 3347-es Single Core és 23051-es Multi Core pontszámot sikerült elérnie, ami a gyakorlatban 10-12%-os teljesítménynövekedést jelent az előző csúcsmodellhez képest.

Ami azonban ennél is izgalmasabb, hogy a Geekbench 5 teszten 5953 MHz-es órajelig pörgött fel a processzor, egy hajszállal lemaradva a mágikus 6 GHz-ről

A jövő heti bemutatón i5-től i9-ig mutogatnak majd csipeket, egyelőre azonban csak a K és KF kiadásokat. A visszafogottabb teljesítményű normál modellekre a 2024-es CES-ig minden bizonnyal várnunk kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.