Hirdetés

Megérkezett nyugatra az Intel első videokártyája



|

Az egyik amerikai viszonteladó már árulja az Intel Arc A380-ast.

Hirdetés

Hosszú utat tettünk meg, mióta az Intel tavaly beharangozta, hogy helyet követel magának a diszkrét GPU-k piacán, az Arc-néven futó chipek idén megjelent laptopos variánsai pedig kifejezetten rázósan rajtoltak, így egyesek már azt is kétségbe vonták, hogy lesz-e egyáltalán valami a dologból.

Most azonban az egyik nagy amerikai viszonteladónál is felbukkant az Intel-kártyák belépő szintű modellje, az AMD Radeon RX 6400-zal és a GeForce GTX 1630-cal rivalizáló Arc A380, így a tesztpiacnak szánt kínai terjesztés után most az első nyugati vásárlók is rávethetik magukat.

Az ASRock tolmácsolásában kínált Challenger Arc A380 6 GB GDDR6 memóriával, 96 bites memóriabusszal, 186 GB/s-os sávszélességgel, valamint 2 GHz-es alap és 2,2 GHz-es boost órajellel kelleti magát a Newegg webshopján. A kártya 140 dolláros áron lett listázva, amivel a 160 dolláros RX 6400-nak és a 170 dolláros GTX 1630-nak is sikerült alálőnie.

Idehaza most 81-87 ezer forint körül kapható az AMD belépő kártyája, amiből nagyjából körvonalazódik, mennyit kell majd fizetni az Intel valamivel olcsóbb budget ajánlatáért, ha egyszer Magyarországra is eljut.

Hirdetés

Az RX 6400-hoz és a GTX 1630-hoz hasonlóan persze csak egy szükségmegoldásról beszélünk (lásd a korai benchmarkokat), a komolyabb gamereknek inkább a később piacra kerülő Arc A750-esben lesz érdemes gondolkodni, amely a középkategóriában méreti meg magát az RTX 3060-nal szemben, az előzetes adatok alapján nem is rossz eredménnyel.

Ennek rajtjáról és áráról azonban továbbra sincs hivatalos információ, így marad a várakozás, ami persze már jól begyakorolt rutinnak számít az Intel-kártyák kapcsán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.