Hirdetés

Megjelent a GeForce RTX 3090 Ti, bár csillagászati áron



|

Az Nvidia piacra dobta vadonatúj, bivalyerős és cseppet sem pénztárcabarát videokártyáját.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben és hónapokban sorra szivárogtak ki az adatok és a képek az Nvidia következő zászlóshajójáról, a GeForce RTX 3090 Ti-ról, amely igyekszik majd zárójelbe tenni a vállalat korábbi videokártyáit. Az internetre felkerült információk azt sugallták, hogy erre minden esélye meg is van, ugyanis félelmetesen erősnek ígérkezett a GPU. A találgatásnak és spekulációknak azonban vége, az RTX 3090 Ti végre megérkezett és kiderült, hogy mit tud valójában. 

Hirdetés

Az RTX 3090 Ti alaposan átrendezi a gyártó videokártyáinak hierarchiáját. Bár ugyanazon a GA102 chipen alapul, mind az RTX 3080 és 3080 Ti, azonban az aktív magok száma, az órajelek és a memóriakonfigurációk tekintetében rájuk licitál. Az RTX 3090 Ti 24 GB GDDR6X memóriával és 10752 CUDA maggal rendelkezik, ami 21 Gbit/s-os sebességre képes. Az Nvidia szerint a kártya 40 shader teraflop, 84 RT teraflop és 336 tenzoros (AI) teraflop számítási kapacitással bír, ami a videojátékok tekintetében közel tíz százalékos gyorsulást jelent átlagosan az RTX 3090-hez képest. 

A GSM Arena szerint az Nvidia az RTX 3090 Ti-t elsősorban tartalomkészítőknek szánt VGA-ként pozicionálja, amit aláhúzhat az elképesztő árazás is, ugyanis a Founders Edition modell listaára 1999 dollár, azaz a hír írásának pillanatában több mint 660 ezer forint, ami jóval többe fog kerülni, mire a fogyasztó elé kerül. Ez több mint harminc százalékos emelkedést jelent az RTX 3090-hez képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.