Hirdetés

Megjelentek a hamisított Ryzen processzorok



|

Egy csoport nagy mennyiségben vásárolja fel a CPU-kat, majd a garancia keretében hamisított modelleket küld vissza. Ezeket aztán újraértékesítik.

Hirdetés

Nagy botrány tört ki az AMD Ryzen 7 és Ryzen 5 processzorai körül, miután egy csoport elárasztotta a piacot hamisított modellekkel. 

Hirdetés

A botrány az Amazon készleteit érinti (egyelőre). A reddites beszámolók és a WCCFtech jelentése szerint az ismeretlen csoport nagy mennyiségben vásárolja fel a Ryzen 7 és a Ryzen 5 processzorokat, majd az elégedettségi garancia keretében visszakéri azoknak a vételárát. A konkrét termék helyett azonban hamisított modelleket küld vissza az Amazonnak. 

A hamis CPU valójában egy LGA foglalatos régi Intel processzor. Miért veszi vissza mégis az Amazon? Állítólag olyan csomagolást kapnak a hamisítványok, amelyek első ránézésre hitelesnek tűnnek, és még az AMD Ryzen felirat is igazinak néz ki. A jelek szerint ennyi elég ahhoz, hogy a visszavételt ellenőrző embereket átverjék az Amazonnál. 

Emiatt viszont a visszavett hamisítványokat újraértékesítik, ahogyan az ilyenkor lenni szokott. 

Az Amazon természetesen minden érintett számára visszafizeti a vételárat, illetve ajándékkártyát is ad a kellemetlenségek miatt. 

Bár a jelenség messze nem globális méretű, azért jól jelzi, hogy immáron nem csak a bányászok által leharcolt használt hardvereket kell messze elkerüljük, de még az újraértékesített, kibontott új termékekkel is vigyáznunk kell, a forgalmazót is átverhetik a csalók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.