Hirdetés

Megvan, mikor jön és milyen modellekkel támad az AMD Ryzen 7000-széria



|

Nincs már olyan messze a generációváltás az AMD-nél.

Hirdetés

Az AMD korábban többször is megerősítette, hogy nem kell csúszástól tartanunk, az idén mindenképp piacra dobja a Zen 4 architektúrára épülő Ryzen 7000-es processzorcsaládot, melynek hivatalos beharangozója a Computex 2022 keretében zajlott le.

Az 5 nm-es erőforrások képességeiről és a későbbre várható technológiákról a pirosak ütemterve kapcsán külön cikkben is írtunk, most pedig már az is ismert, hogy pontosan mikor, s milyen modellek formájában veszi kezdetét a Ryzen 7000-es offenzíva.

Hirdetés

Az AMD ugyanis elárulta, hogy szeptember 15-én kerül sor az új generáció ünnepélyes rajtjára, a friss modellcsalád első képviselői pedig a Ryzen 9 7950X, a Ryzen 9 7900X, a Ryzen 7 7800X és a Ryzen 5 7600X lesz. Ezek az SKU-k az 5950X-et, az 5900X-et, az 5800X-et, és az 5600X-et váltják majd. Ami a specifikációkat illeti, egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy a csúcsot képviselő 7950X 16 maggal és 32 szállal érkezik, mivel gyártó a TechPowerUpnak úgy nyilatkozott, hogy ez lesz a maximum a Ryzen 7000-es famíliában.

Eközben a Greymon55 nevű szivárogtató viszonteladói forrásra hivatkozva egy izgalmas pletykát is megszellőztetett. Habár korábban úgy tűnt, hogy a Zen 4 architektúra csak az új AM5-ös foglalatot és a DDR5-ös memóriákat fogja támogatni, Greymon55 besúgója szerint az AMD meggondolta magát, és Socket AM4-es, DDR4-et és PCI Express 4-et támogató variánsokat is készít majd, melyek az Intel 600-szériás chipsetekkel fognak versengeni.

A visszakozás oka állítólag az, hogy az AMD egyelőre nem hisz benne, hogy AM5-ös foglalattal eredményesen szállhat ringbe az olcsóbb szegmensben, ahogy abban sem, hogy közel járunk az olcsó DDR5-ös memóriák korához. Ez persze csak pletyka, így nem szabad biztosra venni, még ha elő is fordult már, hogy Greymon55 sikeresen "ráérzett" a későbbi bejelentésekre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.