Hirdetés

Megvan, mikor jönnek az AMD új, gamereknek szánt videokártyái



|

A vállalat hivatalosan is megerősítette, hogy a harmadik negyedévben tervezi piacra dobni az új modelleket.

Hirdetés

Hiába várták sokan, hogy az AMD képes lesz kihívót küldeni az RTX 4090 ellen a ringbe, és ezzel talán mérsékelni tudják az Nvidia csúcskártyájának árait, ebben a generációban a pirosak már nem igen fognak megpróbálkozni a csúcstámadással. A felső-középkategóriában persze folyamatosan bontogatják a szárnyaikat, és ahogy várható volt, még idén bedobnak két új modellt a mély vízbe.

Már júliusban is pletykáltak róla, hogy az idei gamescomon mutatkozhat be Lisa Su csapatának két új üdvöskéje, az RX 7700 és az RX 7800. Nos, a befektetőknek tartott beszámolóban modellszámok ugyan nem hangzottak el, de a vállalat első embere megerősítette, hogy tovább bővül az RDNA 3-as generáció, és a harmadik negyedévben több gamer kártyát is piacra dobnak majd. 

Hirdetés

A harmadik negyedéves határidő ráadásul azt jelenti, hogy szeptember végéig meg is kell érkezniük ezeknek a kártyáknak, így egyre biztosabbá válik, hogy a gamescomos leleplezést egy gyors rajt követi. Az eddig kiszivárgott benchmarkok alapján az RX7700 valahol az RTX 4060 Ti és az RTX 4070 között helyezkedik majd el, az RX 7800 azonban nem produkált kiemelkedő teljesítményt.

A vállalat gaming-bevételei egyébként 10%-kal voltak most alacsonyabbak mint az előző negyedévben és 4%-kal rosszabbak mint tavaly, így nagy szükségük lenne egy mentőövre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.