Hirdetés

Minden, amit a Lenovo kézikonzoljáról tudni érdemes



|

Részletesen is bemutatkozott a Lenovo Legion Go, ami a Steam Decket és a Nintendo Switchet is kenterbe akarja verni.

Hirdetés

Hetek óta szivárognak az infók és a képek a Lenovo Windows 11-es kézikonzolja, az egykor Android-alapú eszköznek tervezett, majd teljesen újragondolt Legion Go kapcsán. A berlini IFA-ra időzítette a vállalat a hivatalos bejelentést, ezzel együtt pedig számos médium is lehetőséget kapott, hogy egy kicsit megnyomogassák az eszközt, amibe megpróbálták összegyúrni az elmúlt évek összes sikeres megoldását és technológiáját.

Kezdjük mindjárt a panellel, hiszen ez önmagában elég ahhoz, hogy maga mögé utasítsa a Steam Decket és az ASUS ROG Ally-t. A 16:10-es képarányú, 8,8 hüvelykes panel mellett eltörpül az Ally 7 hüvelykes kijelzője. Az 500 nites fényerőnek és remek színtérlefedettségnek köszönhetően (a DCI-P3 színtér 97%-át fedi le a Legion Go, míg a ROG Ally csak 80-at) a színek elképesztően élénkek, arról nem is beszélve, hogy egy 2560x1600-as felbontású, 144 Hz-es kijelzőről van szó, így felbontás és reszponzivitás terén is kenterbe verik a konkurenciát.

Hirdetés

Íme a bemutatkozó videó, érdemes megnézni:

A Steam Deckkel és más Windows vagy Linux alapú eszközzel szemben a Legion Go nagy előnye a lecsatolható kontrollerekben is rejlik. A Hall Effecttel megtámogatott analógok garantáltan nem fognak driftelni, a jobb oldali vezérlőbe pedig egy touchpadet is építettek, ami így gyakorlatilag egérként funkcionál, koppintásra még kattinthatunk is vele, sőt, hátul egy görgőt is találunk az intuitív vezérléshez. Ha a touchpad önmagában nem lenne elég, a kontroller alján egy optikai érzékelő is található, így a gyári dokkolóba bepattintva igazi egér módjára tologathatjuk az asztalon. 

A méreteihez képest nem kifejezetten nehéz a konzol, bár a konkurenciánál vaskosabb. A ROG ALly 608 gramm, a Legion Go 854, de ebben már a kontrollerek és a hátsó támaszték is benne vannak.
A motorháztető alatt ugyanaz az AMD Ryzen Z1 Extrem dolgozik, ami a ROG Ally-ban is, ez a chip pedig 720p-s felbontás és AMD FSR mellett bizonyos játékokban simán képes kihajtani a 144 Hz-es panelt. Az ASUS konzolján a Hades 1080p-ben is hozta a 120 fps-t, hasonló teljesítményre számíthatunk itt is, bár a magasabb felbontású kijelzp miatt a képkockaszám minden bizonyára alacsonyabb lesz. Várhatóan egyszerre az 1600p-t és a 144Hz-et nem fogjuk tudni kiélvezni, vagy az egyik, vagy a másik.

Szintén lenyűgöző, hogy a lepattintható kontrollerek, méretesebb akkumulátor és a nagyobb, jobb kijelző ellenére a Legion Go ugyanazon a 700 dolláros áron nyit majd, ahol a ROG Ally is indított.
Egyelőre persze vannak még szoftveres problémák, a The Verge beszámolójából például kiderült, hogy több játék is olyan gombok promptját dobta fel, amilyenek nincsenek a konzolon, vagyis ezen a részen még van mit csiszolni. A prototípusok alapján nem derült még ki, milyen lesz a launcher, amit a Microsofttal kéz a kézben fejlesztenek, de csak remélni tudjuk, hogy nem egy újabb szöget vernek be vele a Windows-os handheld gépek korporsójába.

A Lenovo Legion Go megjelenése októberben várható, addig még van ideje a vállalatnak csiszolni a szoftvert. Alig várjuk, hogy hozzánk is megérkezzen a tesztpéldány, mert az eddigi apró változtatások, iteratív fejlesztések után amit a handheld piacon láttunk, a Lenovo Legion Go tényleg úttörőnek tűnik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.