Hirdetés

Minden eddiginél könnyebben hordozható kézikonzol bukkant fel, a ROG Ally retteghet



|

Az idei év minden kétséget kizáróan a hordozható gaming eszközök harcáról szól majd.

Hirdetés

A PS Vita bukását követően sokan azt gondolták, hogy a hordozható eszközöknek leáldozott, és a gyártók elkezdtek a nyers erőre koncentrálni. A Nintendo Switch megjelenésekor sem volt még mindenki meggyőzve arról, hogy van potenciál ebben a piacban, de az eladási számok a Nintendót igazolták.

A gyenge hardver és a multiplatform címek hiánya persze sokakban hagyott keserű szájízt. Ezt a piaci rést próbálta meg betömni a Valve a Steam Deckkel, de mások is nagyon hamar rájöttek, hogy egy hatalmas kiaknázatlan piacról van szó, így azóta sorra érkeznek a kihívók.

Hirdetés

A nemrég debütált ROG Ally messze nem az egyetlen alternatíva, ha valaki a Steam Deckhez hasonló kézikonzolt keres. Már februárban megérkeztek az AyaNeo felfrissített változatai, amelyek ugyan jóval drágábbak voltak a Valve hardverénél, cserébe viszont combosabb konfigurációt is kínáltak. A most bemutatott következő iteráció nem a teljesítményre, sokkal inkább a hordozhatóságra helyezi a hangsúlyt.

Az AyaNeo Air 1S mindössze 450 grammot nyom és 21,6 mm vastag, szemben a ROG Ally 608 grammjával. És ez még csak a normál változat, érkezik egy ennél is könnyebb és karcsúbb, 405 gramm tömegű, 18 mm vastag limitált kiadás is.

A Windows 11-et futtató gép lelke egy AMD Ryzen 7 7840U SoC, ami teljesítményben nagyon hasonlít a ROG Ally-ban dolgozó Z1 Extreme-hez. A kijelző 5,5 hüvelykes, 1920x1080-as felbontású AMOLED panel (képfrissítésről nem beszélnek, így az minden bizonnyal 60 Hz). A 16 GB LPDDR5X memóriával szerelt modellbe egy 512 GB-s M2. PCIe SSD került, míg a 32 GB-s variánsba választhatunk, 1, 2 vagy 4 TB-os háttértárat is.

Ezen felül kapunk WiFi 6E támogatást, Bluetooth 5.2-t, négy USB 4 Type-C portot, audio jacket és microSD olvasót is. Van benne ujjlenyomat-olvasó, a joystick driftelés ellen speciális megoldást használnak,  kapunk 6-tengelyes giroszkópot és persze RGB világítást is.

Az AyaNeo Air 1S nem kerül majd bolti forgalomba, közösségi finanszírozással valósul meg. A gyűjtés már most az eredetileg kitűzött cél 20-szorosánál jár, az alap kiadásért 799 dollárt kell fizetni. A gyártó szeretné, ha valód PC-ként is használhatnánk majd az eszközt, így a későbbiekben egy dokkoló is érkezik, ami ezt lehetővé teszi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.