Hirdetés

Minden mást lepipálhat az első Intel Core Ultra CPU-val szerelt kézi PC-konzol



|

A Steam Deck és az Asus ROG Ally babérjaira tör a OneXPlayer X1.

Hirdetés

Kétségtelenül izgalmasan alakult a vadonatúj Intel Core Ultra 100-as processzorok bejelentése, mivel a kékek új laptopos erőforrásai nemcsak dedikált mesterséges intelligenciás hardvert tartalmaznak, hanem kifejezetten erősnek ígérkező integrált Arc grafikus gyorsítókat is, így tulajdonképpen predesztinálva vannak arra, hogy egy handheld gaming PC-konzol hibridbe is felhasználják őket.

Erre pedig végül nem kell sokat várnunk, a kategória régi motorosának számító OneXPlayer ugyanis máris beharangozta az első Meteor Lake-alapú modelljét, a OneXPlayer X1-et.

Hirdetés

Az eszközhöz egy rövid kedvcsináló videót is kaptunk, azt viszont sajnos nem kötötte az orrunkra a gyártó, hogy pontosan melyik Intel Core Ultra chip dolgozik majd benne. Akárhogy is legyen, a promó alapján a OneXPlayer X1-be egy 10,95 hüvelykes, 2,5 K-s felbontású és 120 Hz-es képfrissítésű LTPS kijelző kerül, a hangzásról pedig egy Harman Kardon márkájú sztereó rendszer gondoskodik. A filmben csak a kijelzőt láthatjuk, ami alapján biztos, hogy lecsatolható kontrollerekkel érkezik a termék.

A OneXPlayer a Discordon azt is megerősítette, hogy a gép támogatni fogja a Windows Hello ujjlenyomat- és arcazonosítást, valamint egy OcuLink-csatlakozót is kap, amivel külső videokártyákat csatlakoztathatunk. Ezzel ugyan ki is fújtak a részletek, a gyártó viszont azt ígéri, hogy január során további részleteket is nyilvánosságra hoz a specifikációról és a funkciókról.

A handheld gaming PC-k rajongóinak mindenképpen érdemes figyelemmel kísérniük az újdonságot, mivel a Digitaltrends szerint a Core Ultra processzorokban dolgozó Arc GPU lepipálja az AMD Ryzen 7 7840U teljesítményét a 3DMark Time Spy és a Fire Strike benchmarkokon, márpedig ez az a hardver, ami a jelenlegi legerősebb hordozható számítógép-konzol hibrideket hajtja, köztük a Lenovo Legionnel, az Asus ROG Allyjal és az Ayaneo 2S-szel.

Magyarán könnyen lehet, hogy a OneXPlayer az Intel Core Ultrára építve az eddigi legizmosabb handheldet rakja le az asztalra, az élmény ugyanakkor nem csak a nyers erőből áll össze, így izgalmas lesz látni a termék alakulását. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.