Hirdetés

Mindenkinek olyan stílusú PS5 kell, mint amivel a Sony búcsúztatta a PlayStation leköszönő vezérét



|

Jim Ryan egyedi PlayStation 5-jére csorgatják a nyálukat a gamerek, aminek az első PlayStation konzol ihlette a dizájnját.

Hirdetés

Szeptember végén jelentette be a Sony Group, hogy 30 év után távozik a cégtől Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója. Ryant 2019-ben nevezték ki ebbe a pozícióba, előtte a PlayStation európai szárnyát vezette, és kulcsszerepet játszott abban, hogy a Sony konzolja domináns helyzetbe került a kontinensen. Ő vezényelte le a legutóbbi generációváltást is, irányítása alatt a PlayStation 5-nek sikerült leráznia magáról a kezdetben még szorosan tapadó Xbox Series X és Series S párost, majd folyamatosan növelnie előnyét.

Ugyanakkor nem minden döntése sült el jól, az a terve, hogy pár év leforgása alatt tucatnyi szolgáltatásalapú játékot (folyamatosan bővülő, állandó netkapcsolatot igénylő, multiplayer alkotásokat) dobjanak piacra, nem aratott nagy sikert sem a Sony stúdióiban dolgozó fejlesztők, sem a játékosok körében, akik pont a látványos, filmszerű, egyjátékos élményekért vesznek immáron generációk óta PlayStationt. Az átmeneti vezetés látványosan vissza is vett azóta a célokból.

Hirdetés

Mindenesetre Ryan tavasszal nyugdíjba vonul, a Sony pedig a minap búcsúbulit rendezett, amin többek között az arcmásával ellátott süteményekből is falatozhattak a résztvevők. De nem ez szolgáltatta az est szenzációját, hanem az az egyedi PlayStation 5 konzol, amivel a Sony Interactive Entertainment leköszönő vezérét meglepték.

A cég egyik alkalmazottja, Yuichi Haga által megosztott képeken tisztán kivehető, hogy a gépe az eredeti PlayStation szürke színvilágát örökölte, a DualSense kontrolleren a régi piros-sárga-kék logó látható, és a gombok is ugyanolyan színűek, mint 1994-ben. De még az USB-C kábel és a dogoz is a régi időkre emlékeztetnek.

Egyelőre nincs hír arról, hogy kereskedelmi forgalomba kerülhet a PS1 dizájnos PS5, de tekintve, hogy 2014-ben a PlayStation 20. évfordulóját hasonló stílusú PS4-ekkel ünnepelte a Sony, nem lepődnénk meg, ha jövőre, a 30. évforduló okán szürke PS5-ök árasztanák el a boltokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.