Hirdetés

Mire a DLSS 10 megjelenik, már nem is lesznek videokártyák?



|

Az Nvidia egyik mérnöke szerint addigra a raszterizációs teljesen felváltja a neurális renderelés.

Hirdetés

Elképesztő változásokon ment keresztül a számítógépes grafika az elmúlt néhány évben, köszönhetően olyan megoldásoknak, mint a Ray Tracing, vagy épp a különböző felskálázó algoritmusok. A DLSS 3.0 már képkocka-generációra is képes, ami egyesek szerint a jövő, mások szerint csak egy hatalmas nagy átverés, ami valójában nemhogy nem javít, de még ront is a játékok reszponzivitásán. Akárhogy is legyen, az Nvidiának komoly tervei vannak a DLSS-sel.

A Cyberpunk 2077 Phantom Liberty kiegészítőjének megjelenése kapcsán ült össze a napokban a Digital Foundry szakértője a CDPR kreatív vezetőjével és az Nvidia MI részlegét vezető alelnökével, ahol többek közt arról is beszéltek, hogy a natív felbontást el kell felejteni, egyértelműen a DLSS és a felskálázás a jövő.

Hirdetés

A podcastban eljátszottak a gondolattal, hogy milyen lehet majd a sok-sok év múlva érkező DLSS 10:

A DLSS 10 már egy teljesen neurális renderelésre épülő rendszer lesz. Az eredménye pedig immerzívebb és gyönyörűbb, mint amit ma a legtöbben el tudnak képzelni.

- mondta Bryan Catanzaro, aki emlékeztetett, hogy a vállalat már 2018-ban villantott egy open-world demót, amit valós időben rendereltek neurális hálók segítségével. Persze az még egy elég puritán dolog volt, de azóta komoly ugrást láthattunk a technológiában.

Egyértelműen látszik, hogy a szakértők izgatottak a mesterséges intelligencia felhasználása kapcsán, ugyanakkor hozzátették, hogy nem lehet majd egyetlen prompttal játékot fejleszteni. Ugyanakkor a kreatív szakemberek munkáját nagyon megkönnyítheti majd a technológia, legyen szó akár világalkotásról, akár a sztori formálásáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.