Hirdetés

Nagy CPU-svindli a PC Worldlben



|

Mennyit lassít a te gépeden a Meltdown és a Spectre? Februári magazinunkban teszteljük a javításokat, és megmutatjuk, hogyan telepítheted azokat.

Hirdetés

Nem véletlenül beszél a teljes informatikai szaksajtó a Meltdown és a Spectre processzor sérülékenységekről. Tisztán látszik, hogy a a modern IT-ipar eddigi legkomolyabb hibáiról van szó, és javításuk nem túl egyszerű. A fő érintett az Intel, de emellett más gyártóknál is jelentkezik a probléma, amelynek kivédésére a teljes iparág összefogására van szükség. Szerencsére a gyártók valóban foglalkoznak a foltozással és a biztonsággal, de ezek mindegyike csupán tüneti kezelés, így a kiadott frissítések kihatással vannak az eszközök teljesítményére.

Hirdetés

Mekkora a baj? Friss, februári magazinunkban megvizsgáljuk, hogy mekkora teljesítmény-visszaeséssel kell számolunk a biztonsági frissítések telepítését követően, illetve azt is bemutatjuk, hogy miként érdemes telepíteni a Meltdown és a Spectre javításokat.

Ám nem csak a processzorok lelassulásokkal foglalkozunk friss kiadványunkban. Többek között bemutatjuk, hogy miként lehet jelentősen felpörgetni a az AMD Ryzen CPU-kat, sőt a processzor témakörénél maradva összehasonlító tesztünkben annak is utánajártunk, hogy jelenleg melyik a legjobb mobilos rendszerchip. Tesztelőink ezen felül a legjobb fitnesz-trackereket is megkeresték, valamint utánajártak annak, hogy a különféle titkosító eljárások mennyire lassítják le a gépeket.

Magazinunkból feketén-fehéren a legjobb vírusvédelem kilétére is fény derült. Lapunkban ugyanis teszteltük a piacon kapható legjobb megoldásokat, valamint azt is megnéztük, hogy pontosan miként működnek a kártevők. Biztonsági tippjeink között azt is megmutatjuk, hogy miként előzhetjük meg, hogy más bányásszon a gépünkkel, valamint a leggyakoribb kereskedői átveréseket is végigvesszük.

Természetesen ezúttal is számos ajándékot gyűjtöttünk olvasóiknak. Az ingyenes vírusvédelmi kódokon (ESET, G Data) felül a magazin mellé adjuk az Ashampoo rendszeroptimalizáló szoftverét, valamint a legújabb Future IT III. kiadványunkat.

További témáink részletesen:

Egészégkütyük

Kevesebb orvoslátogatást, egészségesebb életet ígérnek a modern eszközök, amelyek kínálata hónapról hónapra növekszik.

Így vernek át a neten

Könnyű pénzszerzéssel és profitmaximalizálással csábít a webdesign sötét oldala. A cél az internetezők átverése, a lehető legmanipulatívabb módon.

Linux-tévhitek

A Linux világa izgalmas és sokszínű, valós tapasztalat híján azonban elrettentő lehet. A következő oldalakon segítünk pár tévhit eloszlatásában.

Mérgező kütyük

A rohamosan fejlődő piacot elnézve nem csoda, ha már egy-két éves eszközeidet is lecserélnéd. Nem mindegy, higy mi történik a megunt darabokkal.

A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a DVD-s változatnál érhetőek el). Ha pedig belelapoznál a magazinunkba, akkor látogasd meg a galériánkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.