Hirdetés

Nagyobb kijelzővel jöhet, de egy visszalépést is hozhat a Nintendo Switch 2



|

Egy japán elemző érdekes előrejelzéssel szolgált a Nintendo következő generációs konzoljáról.

Hirdetés

Ha hihetünk az eddig napvilágot látott szivárgásoknak, az idei évben a Nintendo végre elhozza a 2017-ben debütált Switch utódját, egy új generációval szőve tovább a több mint 130 millió példányban értékesített hibrid konzol sikertörténetét. Habár fejlesztők egy kiválasztott csoportjának állítólag már a tavaly nyári gamescomon is demózták a gép képességeit, magát a hardvert továbbra is sűrű köd övezi, most azonban kirajzolódhatott egy fontos részlet arról, mit is tartogat nekünk a gép.  

Az új jelentést a Bloomberg szállította az Omdia elemzőjére, Hirosi Hajaszéra hivatkozva, aki a beszállítói láncon keresztül úgy értesült, hogy a Nintendo Switch 2 néven emlegetett konzol 8 hüvelykes LCD kijelzővel fog debütálni. Ha valóban így alakul, akkor a jelenlegi alapmodell 6,2 hüvelykes és a 2021 óta forgalmazott OLED modell 7 hüvelykes megjelenítőjénél is jelentősen nagyobb panelt kapunk, az viszont az utóbbihoz képest visszalépést jelentene, ha ismét az LCD-t alkalmaznák a japánok.

Hirdetés

A vásárlók persze bizonyára nem kényeskednének a kijelző technológiáját illetően, ha cserébe a gép jóval erősebb lenne az elődjénél, és még néhány ütős induló exkluzív játékkal is megtámogatná a Nintendo. A konzol teljesítményét illetően viszont csak ellentmondásos szivárgásaink vannak: egy korábban nyilvánosságra került microsoftos e-mail Xbox One/PlayStation 4-szintű hardverre utalt, míg egy másik forrás alapján akár a 9. generációs Series X-et is megközelíthetik a Switch 2 képességei.

Akárhogy is legyen, a jó hír az, hogy Hajasze is 2024-re várja a Switch 2 rajtját, így egyelőre semmi sem cáfolja, hogy az idén tényleg lezajlik a várva várt őrségváltás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.