Hirdetés

Nagyon közel lehet már az Nvidia RTX 4070 debütálása



|

Aki mostanában venne videokártyát, várjon még ezzel egy kicsit.

Hirdetés

Folyamatosan zajlik az Nvidia és az AMD versengése a videokártyák piacán, bár előbbi még mindig viszonylag háborítatlanul tartja vezető szerepét - az Intel pedig egyik cégre sem jelent fenyegetést a gamer szektorban.

A következő lépést az Nvidia teheti meg, amely a közeljövőben mutathatja be GeForce RTX 4070-es videokártyáit, amik az RTX 4070 Ti-hoz képest szerényebb teljesítményt kínálnak majd, de legalább alacsonyabb áron.

Hirdetés

Egy a múltban is megbízható információkkal szolgáló szivárogtató, Hongxing2020 azt állítja, az RTX 4070 bemutatására április 13-án kerül majd sor. A kártya ugyanazt az AD104 processzort használja, mint az RTX 4070 Ti, és ugyanúgy 12GB GDDR6X memória kerül rá, de 5888 CUDA maggal és 1920 MHz - 2475 MHz-es tartománnyal dolgozik. 29 FP32 TFLOPS teljesítményre számíthatunk, körülbelül annyira, amennyit az RTX 3080 kínált.

Meglátjuk, milyen árat tesznek majd mellé, de vagy ez lesz a legjobb ajánlat az átlag gamerek számára, vagy legalább annak örülhetünk, hogy más kártyák ára csökkenhet az RTX 4070 debütálását követően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.