Hirdetés

Ne csak magad hűtsd, hanem a PC-d is!



|

Nyáron nem ritka, hogy maximális fordulaton pörögnek a gépedbe szerelt ventilátorok és még így is megtalálnak a hardveres anomáliák. A túlmelegedést rögtön az első jelek felbukkanásakor kezelni kell. Íme pár hasznos tanács, amikkel átvészelheted a forróságot!

Hirdetés

Szokásosan olyan időszak kezdete a vakációs időszak beköszönte, amikor a felhasználók jelentős részének végre sokkal több ideje jut a játékos kikapcsolódásra, míg a másik halmaz épp fellélegzik, hogy kevesebbet ülhet a monitor előtt, a munkára használt masina picit többet pihenhet. Felmerülhet a kérdés, hogy miért épp most érdemes megint rátérnünk a PC-s hűtésekkel kapcsolatos tippekre és tanácsokra, hiszen a téli hónapokban felfűtött és keveset szellőztetett szobákban legalább ennyire esélyes a gépházba szerelt komponensek átlagnál magasabb üzemi hőfoka.

A felvetés jogos, és most nem is a szezonális forduló miatt vesszük elő a témát, hanem a hardverpiacra jellemző kínálat és várható megjelenések okán érdemes beszélnünk a megfelelően kialakított és/vagy alkalmazott hűtési megoldásokról. A vakációs szabadidő ugyanis többeknél a hónapokra elhalasztott PC-építés megindítását jelenti, végre van idő kiválogatni az alkatrészeket, összehasonlítani az árakat és végül meghozni a pénztárcához mérten legjobb döntést. Az összeszerelés önmagában is jó móka, még akkor is, ha kezdő vagy ebben; hiszen most picit több idő jut az egyes alkatrészekkel kapcsolatos tudnivalók megismerésére, számtalan videó segíthet abban, hogyan kell felépíteni egy évekre elegendő teljesítménnyel rendelkező gépet.

Mások ezt az időszakot tartják megfelelőnek arra, hogy lecseréljék régi laptopjukat, vagy akár asztali gépről hordozható konfigurációra váltsanak, és bár ezeket a készre szerelt, magas szinten integrált gépeket tényleg csak bekapcsolni kell, azért utólag Te magad is tehetsz pár hasznos lépést a jobb felhasználói élmény érdekében.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.