Hirdetés

Nehéz lesz Coffee Lake processzorhoz jutni?



|

Egyes források szerint 2018 első negyedévéig elég nehéz lesz új Intel processzort vásárolni, tartós készlethiánnyal számolhatunk.

Hirdetés

Az Intel a nyolcadik-generációs Core processzorokkal válna ismét versenyképessé a tömegeknek szánt mainstream asztali platformon, amelyet nemrég meghódított az AMD a sikeres Ryzen lapkákkal. 

Hirdetés

A Coffee Lake CPU-k már ebben a hónapban kaphatóak lesznek, ráadásul majdnem ugyanannyiért, mint a hetedik-generációs Kaby Lake modellek. A SweClockers forrásai szerint azonban a startot követően igen komoly készlethiány várható, Coffee Lake CPU-t nagyon nehéz lesz szerezni 2018 elejéig. 

A Coffee Lake széria két-két modellel indul el a Core i7, Core i5 és Core i3 kategóriákban, 6-6 és 4-magos chipekkel. Ez azt jelenti, hogy az Intel növelte a magok számát. A készlethiány viszont egészen 2018 első negyedévéig tart majd. 

2018 első negyedéve pedig azért is érdekes, mert az AMD várhatóan ekkor dobja piacra a második-generációs Ryzen processzorokat, amelyeket már a 12 nm-es Pinnacle Ridge lapkára építenek. Ez a Summit Ridge zsugorított kiadása, vagyis csökkentett fogyasztást és megemelt órajeleket várhatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.