Hirdetés

Nem fogod elhinni, mely játékokban debütál az FSR 3, ami akár megtriplázhatja a képkockaszámot



|

A DLSS után végre az AMD algoritmusa képes a frame generálásra.

Hirdetés

Miközben mi azon hüledezünk, hogy mekkora teljesítménybeli ugrást jelent majd az RTX 5090, az Nvidia mérnökei már azokra az időkre készülnek, amikor nem is lesz szükség videokártyára, mert neurális hálók renderelik majd a játékainkat, a tökéletes megjelenítést és maximális képkockaszámot pedig a DLSS felskálázó algoritmusa garantálja. Hogy a képkocka-generálás valóban hasznos, vagy csak füsttel és tükrökkel próbálnak minket átverni, az egyelőre kérdéses, mindenesetre az AMD is nagyon igyekszik felzárkózni a zöldekhez.

Pénteken jelent meg a vállalat saját megoldása, az FSR 3, ami immár képes a kirenderelt képkockákból kitalálni, hogy minek kéne történnie két frame között, és feltölteni az ilyen hézagokat, ezzel jelentősen megnövelve a képkockaszámot.

Hirdetés

Egy ilyen frissítéssel nagyot villanthatna az AMD, így azt vártuk, hogy rögtön az év egyik legnagyobb sikercímébe, az exkluzív partnerségben készített Starfieldbe építik be a megoldást, de dönthettek volna másik AMD-támogatott játék mellett, mint a Star Wars Jedi: Survivor, a Resident Evil 4 vagy épp a Lies of P. Ehelyett erre a két címre esett a választás:

A januárban megjelent Forspoken az év egyik legnagyobb pofára esése, az Immortals of Aveum pedig a nyár nagy csalódása volt, így nem fogja túl sok játékos kiélvezni újításokat. A pirosak persze fogadkoznak, hogy hamarosan bővül a támogatott játékok sora, hiszen az FSR több mint 300 címbe került már be. Emellett emlékeztettek, hogy míg a DLSS 3 az RTX 4000-es kártyák sajátja, az FSR 3 nemcsak AMD grafikus chipeken, hanem gyakorlatilag bármilyen videokártyán aktiválható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.