Hirdetés

Nem lesz egyedi Gigabyte Radeon RX Vega 64



|

Továbbra is sok a probléma a Vega kártyák körül, és a jelek szerint nem lesz saját tervezésű Radeon RX Vega 64-e a Gigabyte-nak.

Hirdetés

Az AMD rajongói számára elég rossz hír, de a Gigabyte leszögezte: jelenleg nem szándékozik egyedi tervezésű Radeon RX Vega 64-et a piacra dobni. A jövőben persze változhatnak a tervek, de a Vega 64 vásárlói egy darabig kénytelenek lesznek beérni a referenciakártyával vagy más gyártók egyedi modelljeivel. 

Hirdetés

A Gigabyte nem zárta ki a lehetőségét ugyanakkor egy RX Vega 56 Gaming G1 érkezésének, bár ha jön is ilyen videokártya, nem tudni, hogy mennyi lesz belőle a piacon. A Gigabyte nem tudja a Vegát körülvevő technikai problémák miatt elkezdeni a gyártást. 

Mivel az AMD nem egyforma minőségű chipeket szállít a partnereinek, azok nem igazán tudnak belőni egy egységes GPU-frekvenciát a gyárilag túlhajtott modellekhez. A hőmérsékletjelzéssel szintén bajok vannak, ugyanis a GPU tényleges hőmérséklete nem annyi, mint amit maga a GPU jelent - ez hosszabb távon komoly problémát okozhat. 

A gyártók számára még nagyobb probléma, hogy három Vega 10 GPU is kering a szállítmányokban, amelyek között méretkülönbség is van. Emiatt aztán egy egységes hűtőbordát sem tudnak tervezni a kártyákhoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.