Hirdetés

Nem lesz tuningbarát a GeForce GTX 1070 Ti



|

Igazából még a partnergyártók sem kapnak túl nagy szabadságot, ami a videokártya tuningját illeti.

Hirdetés

A jelentések szerint az NVIDIA alaposan lekorlátozza majd a GeForce GTX 1070 Ti-t, ami a tuninglehetőségeket illeti. A videokártya elvileg gyárilag majdnem olyan teljesítményt kínál majd, mint a GTX 1080. 

Hirdetés

A cég a hírek alapján még a partnergyártók kezét is megköti, az egyedi gyártású GeForce GTX 1070 Ti grafikus vezérlők órajelei nem sokban térnek majd el a referenciamodellétől. A felhasználók még kisebb szabadságot kapnak, vagyis otthoni tuningban szinte kár reménykedni. 

A korlátozás mögött persze jó indok áll: az NVIDIA vélhetően nem szeretné, ha a kártya végül a drágább és erősebb GeForce GTX 1080 kárára lenne sikeres (ez utóbbi nemrég frissült gyorsabb, 11 Gbps-os GDDR5X memóriával). 

A GTX 1070 Ti a GP104-es lapkára épít, 2432 CUDA maggal és 1608 MHz-es órajellel. Boost mellett ez utóbbi értéke 1683 MHz, a memória pedig GDDR5-ös. A kártya elvileg október 26-án startol el, 429 dolláros áron. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.