Hirdetés

Nem működnek az új alaplapokkal a Kaby Lake CPU-k



|

A jelenlegi alaplapokkal nem használhatóak a Coffee Lake CPU-k, az új alaplapok pedig már nem támogatják a Kaby Lake processzorokat.

Hirdetés

Aki új PC-t szeretne összerakni a következő hónapokban, esetleg csak felújítaná a régit, annak igazi rémálmot jelent majd kiigazodni az Intel LGA1151-es foglalatán és a közelgő 300-as szériás lapkakészleten. 

Hirdetés

A Hardware.info jelentése szerint ugyanis míg a 100-as és 200-as szériás lapkakészletekre építő alaplapok támogatják a hatodik-generációs Skylake processzorokat és a hetedik-generációs Kaby Lake CPU-kat, addig a hamarosan érkező, nyolcadik-generációs (Coffee Lake) Core chipekkel nem lesznek kompatibilisek. 

Ami pedig még rosszabb, hogy a 300-as szériás lapkakészletre építő alaplapok nem lesznek visszafelé kompatibilisek, vagyis a Skylake és a Kaby Lake processzorokkal sem működnek

Az LGA1151-es foglalat a két platformot nézve nem változik, és még csak olyan különbség sincs, mint anno az LGA2011 és az LGA2011v3 esetében. 

Többen úgy vélik, hogy a platformok tördelése, valamint minden második évben az alaplapcsere kikényszerítése az Intel szándékos célja. 

Az persze nem zárható ki, hogy a hamarosan érkező új alaplapok idővel egy BIOS-frissítés révén tudják majd kezelni a Kaby Lake processzorokat is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.