Hirdetés

Nem, nem szivárgott ki az AMD RX 7000-es csúcskártyájának specifikációja



|

Sokan bedőltek neki, de még az egyik legismertebb szivárogtató sem tudja, hogy mit tartogat nekünk az AMD Radeon RX 7950 XT.

Hirdetés

Az utóbbi hónapokban a videokártyákért kért összegek végre elkezdték megközelíteni a listaárakat, de messze vagyunk még attól, hogy normálisnak nevezhessük a piacon uralkodó vadnyugati viszonyokat.

A csillagászati árak fényében valószínűleg nem sok hús-vér vásárlót hoz lázba a téma, hogy vajon mit tudhatnak az Nvidia, az AMD és immáron az Intel bejelentésre váró csúcshardverei, akiket viszont mégis, azok számára most egy izgalmas jelentéssel szolgált az egyik közismert szivárogtató.

Hirdetés

A korábban többször is pontosan jósoló Greymon55 ugyanis tudni véli az AMD következő generációs zászlóshajója, a Radeon RX 7950 XT specifikációját. A Twitteren megosztott értesülései szerint a csúcsragadozó 15 360 RDNA3-as maggal, 32 GB memóriával, 512 MB 3D Infinity Cache-sel és 2,5 GHz-es maximális órajellel támadhat, 500W-os étvágy mellett.

Kétségtelenül lenyűgöző számok, csak éppenséggel az a bibi, hogy egy ordas nagy április 1-i kamuról van szó, ami Greymon55 hírneve miatt átcsúszott néhány híroldal, így a Wccftech szűrőjén is. A kommentekben azonban maga a szivárogtató is megerősíti, hogy csak viccel velünk.

Ami pedig a Radeon RX 7000-es széria valódi specifikációit illeti, arról csak a kártyák hivatalos leleplezésével lesz biztos tudásunk, az eddigi pletykák alapján valamikor 2022 negyedik negyedévében. Az viszont teljesen biztos, hogy még az idén számíthatunk a bemutatóra, ezt ugyanis Lisa Su, az AMD vezetője is megerősítette, még jóval április 1. előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.