Hirdetés

Nem rossz, de nem is múl felül mindent az AMD új Ryzen 7 processzora



|

Bizonyos téren jól teljesített a Ryzen 7 5800X3D, de többször is alulmaradt a konkurencia Intel processzorával szemben.

Hirdetés

Az előző héten mutatott be az AMD féltucatnál is több vadonatúj processzort, főleg olcsóbbakat, de a felhozatalban egy kifejezetten erős modell is helyet kapott.

Még egy kicsit várnunk kell a Ryzen 7 5800X3D megjelenésére, de szerencsére tudunk ezt-azt róla, és van már olyan szerencsés is, akinek lehetősége nyílt élesben kipróbálni a CPU-t.

Hirdetés

Egy benchmark-eredményről a Benchleaks számolt be. A rendelkezésre álló információk alapján a processzor egy ASRock X570 Taichi alaplapba került bele, 32 gigabájtnyi DDR4 memória mellett ketyegett, operációs rendszerként pedig a Windows 11 Enterprise kiadását használták.

A Geekbench 5 szerint egymagos teljesítményben a Ryzen 7 5800X3D 2,0%-kal bizonyult lassabbnak, mint a Ryzen 7 5800X és a Ryzen 9 5900X. Az Intel Core i7-12700K-val összehasonlítva a különbség még nagyobb, 13,8%-os az Intel javára. Ezek bizony nem festenek túl pozitív képet az AMD újdonságáról, de érdemes más adatokat is megnézni.

A többmagos teljesítményre vonatkozó pontok ugyanis picit biztatóbbak. Ebben a kategóriában a Ryzen 7 5800X3D 8,8%-kal verte meg a Ryzen 7 5800X-et, habár a Ryzen 9 5900X-hez és az Intel i7-12700K-hoz viszonyítva ismét alulmaradt.

Messzemenő következtetéseket nyilván nem lehet levonni egy-két benchmark-tesztből, így egyelőre nem érdemes még leírni az AMD újdonságát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.