Hirdetés

Nem vacakol az MSI, máris dolgozik a Claw kézikonzol utódjain



|

A nemrég beharangozott Claw A1M még ugyan meg sem jelent, de a gyártó már az utódjairól beszél.

Hirdetés

A pénteken zárult CES 2024 végül nagy mozgolódást hozott a kézikonzolos piacon, hiszen az Ayaneo leleplezett egy Nintendo DS-szerű és egy SteamOS-alapú modellt, beharangozták a Sega Genesis handheldként való visszatérését és az MSI is bejelentkezett a ringbe a Claw A1M-mel. Az utóbbi különösen izgalmasnak tekinthető, mivel ez lesz a piac első olyan szereplője, amely az AMD Ryzen helyett az Intel megoldásaira, egy Core Ultra 7 155H processzorra és Arc-szériás integrált GPU-ra épül. Az úttörő kézikonzol megjelenési dátuma ugyan még most sem ismert, ám az MSI máris a folytatásnál tart.

Az amerikai IGN-nek interjút adva ugyanis Clifford Chun, a tajvani gyártó termékfelelőse arról beszélt, hogy a CES 2024-en bemutatott hardver csak a Claw első változata lesz, a színfalak mögött pedig már javában zajlik a munka a későbbi kiadásokon. Ezekről Chun csupán annyit árult el, hogy "második, harmadik és negyedik verzióról" van szó, vagyis az MSI-nél kifejezetten hosszú távon gondolkodnak.

Hirdetés

Az eredeti bejelentés óta egyébként kiderült, hogy az egyelőre csak prototípusként megmutatott Claw A1M nettó 700 dollárba, vagyis kb. 242 ezer forintba kerül majd, amivel 50 dollárral drágább lesz a tavaly megjelent Steam Deck OLED 1 TB-os kiadására, viszont ugyanannyit fog kóstálni, mint a Valve üdvöskéjénél valamivel erősebb ASUS ROG Ally és Lenovo Legion GO.

A verseny tehát szorosnak ígérkezik, és sok múlik majd azon, hogy az elsőbálozó Intel-hardver miként birkózik meg a Windows 11-en futtatott játékokkal. Az MSI Claw hivatalos specifikációjáról ide kattintva olvashatsz részletesen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.