Hirdetés

Nincs itt semmi látnivaló: az AMD szerint csak keltik a pánikot, akik szerint hibásak az új kártyák



|

A gyártó is megszóltalt a nagy port kavaró pletyka kapcsán, de szerintük csak félreértettek valamit a kétkedők.

Hirdetés

A héten robbant a hír, ami szerint komoly probléma a lehet az AMD napokban piacra dobott Radeon kártyáival, az RX 7900 XT és 7900 XTX modellekkel. A feltételezés szerint a gyári hibás kártyákon nem elérhető egy fontos feature, és mivel az első tesztek alapján elég ingadozó volt a hardver teljesítménye, legyen szó nyers erőről vagy hőmérsékletről, sokan azonnal elkezdtek kombinálni.

Azóta az Nvidia is megszóltalt az ügyben, és igyekeztek megnyugtatni mindenkit, hogy csak egy félreértésről van szó. A szóban forgó hibajelenség - mi szerint a shader pre-fetch hardver nem működik a Navi 31 GPU-kon - téves riasztás, a pirosak szerint pontosan úgy működik RDNA 3 alatt, mint a korábbi generációknál.

Hirdetés

A szivárogtató által kiemelt kódrészlet azért diszfunkcionális, mert egy kísérleti funkciót vezérelt, ami aztán nem került be ebbe a generációba, így magára a kódra nincs is szükség - szól a hivatalos állásfoglalás.

Az AMD szerint nem arról van szó, hogy az A0-s chipek hibásak (ez ugye a szilíciumlapka hardveres verziószámát jelenti), hiszen az RX 6000-es és 5000-es kártyák is nagyrészt ilyenekre épültek, és az Nvidiának is vannak ilyen szériái. Vagyis nem itt van a kutya elásva, ha valamelyik 7000-es kártya nem úgy szuperál, ahogy kellene, akkor annak nem ez az oka.

Ti mit gondoltok? Ez megfelelő válasz a felvetett problémákra?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.