Hirdetés

Nintendo Switch is tud már Windows 10-et futtatni



|

Az ügyes kezű fejlesztők okostelefonokon és Raspberry Pi lapka PC-ken is futtatták már a Windows 10-et. Mi a következő? A Nintendo Switch.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban a fejlesztők sikeresen megoldották, hogy a Windows 10 okostelefonokon és Raspberry Pi mini PC-ken is fusson, és nincs megállás, itt a következő versenyző. Ben Imbushuo nemrég képeket tett közzé a Twitteren, amelyeken azt mutatta meg, hogy komoly haladást ért el ezen a területen is, a Windows 10 tulajdonképpen fut a Nintendo hibrid konzolján. Persze még nem azt kell elképzelni a dologról, hogy bebootolunk és nekiállunk egy Switch alatti Windowsban Office doksikat szerkeszteni vagy képeket nézegetni, de a rendszer már feltelepül a konzolra.

Hirdetés

Imbushuo azt mondja, hogy a porton továbbra is dolgozik, mivel a telepítés után azért még nem sima minden, a boot-képernyőn még meg is akadnak a dolgok, mert csomó olyasmit keres a rendszer, ami egy Switchen nem, vagy nem úgy található meg, mint egy PC-n. Ez az eredmény is lenyűgöző azonban, elvégre a Microsoft és a Nintendo sem támogatja a Windows portolását. 

A Nintendo konzolban egy NVIDIA Tegra X1 processzor dolgozik, ami persze mai szemmel már régi chipnek számít. A Windows 10 még egy Snapdragon 835-ön is igen lassú, a Tegra X1 pedig egy még lassabb lapka. Amint tehát teljesen betölt a Windows 10 a Switch-en, valószínűleg nem lesz a legjobb élmény a használata, de ilyenkor úgysem az számít, hogy valóban használható módszert találjanak, inkább a lehetetlennel határos kihívás a lényeg.

Az ügyes hackerek egyébként már sikeresen portoltak Switchre Linuxot és Androidot is, így logikus, hogy most a Windows a következő kihívás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.