Hirdetés

Megvan az NVIDIA Ampere bejelentésének dátuma



|

Egy virtuális konferencia nyitó előadásában húzza elő ikonikus bőrdzsekije alól az első kártyákat az NVIDIA első embere.

Hirdetés

Aki most már tényleg kíváncsi arra, milyen lesz az NVIDIA következő generációs GPU-családja, most végre kap egy dátumot és időpontot, amire készülni lehet. A márciusra tervezett, de aztán a koronavírus miatti káosz miatt elhalasztott bejelentést a virtuálisra változtatott GTC rendezvény nyitó előadásán ejti majd meg Jen-Hsun, avagy ahogy mindenki ismeri, Jensen Huang, aki minden bizonnyal ismét szokásos dizájner bőrdzsekijében és kilométeres mosolyával pattan fel a színpadra május 14-én, magyar idő szerint délután 3 órakor.

Hirdetés

A keynote előadás pontos kezdése már hivatalos, és ugyan szó szerint nem közölték, hogy itt tényleg az Ampere család bemutatása lesz a fő attrakció, az NVIDIA által kiadott előzetes szövege a "Get amped" felütéssel kezdődik, ami azért eléggé egyértelműen utal az új generációs GPU-k nevére. A néhány mondatos felvezetés szerint az előadáson szó esik még a legújabb fejlesztésekről a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, az autonóm járművek és a robotika egyes kérdéseiről is, de gyaníthatóan a legtöbben azért várják a leleplezést, hogy valós képet kapjanak arról, milyenek lesznek a várhatóan RTX 30xx néven forgalomba kerülő grafikus vezérlők.

A közönséghez hasonlóan bizonyára a konkurens is izgatott: az AMD ugyanis az idei évre olyan nagyratörő tervekkel készült, hogy átveszi az NVIDIA vezető helyét, mégpedig egy Big Navi fantázianevű nagy bejelentéssel - ez azonban a legtöbbek szerint esélyesen a jelenlegi RTX 20xx generációt szorongathatja meg (ha egyáltalán ez tényleg sikerül), és ha az Ampere GPU-k valóban komoly technológiai előrelépést mutatnak, akkor a piros versenytárs ismét hátrányban marad.

A bejelentést az NVIDIA YouTube csatornáján élőben közvetítik, szóval kicsit több mint két hét múlva veletek együtt mi is rátapadunk az adásra és megnézzük, milyen GPU kerül elő a bőrkabát alól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.