Hirdetés

NVIDIA GeForce RTX 3080: augusztusban bemutató, szeptemberben szállítás



|

A szeptemberre halasztott Computex 2020 után nem sokkal már be is lehet majd zsákolni a legújabb Ampere kártyákat a hírek szerint.

Hirdetés

Mivel az NVIDIA a koronavírus miatt kénytelen volt elhalasztani saját GPU Tech Conference nevű eseményét, ezzel együtt elmaradt az Ampere kódnéven fejlesztett, legújabb generációs GPU-k bejelentése is. Pedig már ezek első említése, tehát 2018 áprilisa óta sokan kíváncsian várják, hová lehet továbbmenni az RTX20xx sorozat után mind technológiai, mind pedig kereskedelmi szinten, már csak azért is, mert az AMD minden szinten igyekszik felzárkózni a Big Navi ígéretével.

Hirdetés

Most tehát folyik a találgatás arról, mikorra halasztódik az RTX30xx család bejelentése, és ehhez képest csúszik-e a kártyák piaci bevezetése is. A Bloombergen azonban megjelent egy olyan cikk, amely az NVIDIA jelenlegi helyzetét taglalja üzleti szempontból, és a sok egyéb információ között tényként írták le azt, milyen dátumokat várhatunk az Ampere debütálásával kapcsolatban.

A cikk szerint az NVIDIA kivár, és csatlakozik azokhoz a gyártókhoz, akik szerint nyár végére már nagyjából visszaáll az élet a rendes kerékvágásba azután, hogy a COVID-19 társadalmi és gazdasági szempontból egyaránt leállította a világ nagy részét. Már azt is tudni lehet, hogy a Computex 2020 kiállítás is megpróbálkozik azzal, hogy a teljes törlés helyett szeptemberre csúsztatja az eseményt, és ezt kihasználva időzít állítólag a vállalat.

Az NVIDIA tehát augusztusban bejelentheti az Ampere kártyákat, amelyeket aztán a Computexen már demózni és mutogatni is tud, hogy aztán közvetlenül a show után el is kezdhesse árulni, tehát szeptember második felében, vagy legkésőbb októberben.

Jó kérdés persze, az AMD mikor vállalja be a tőlük várt idei sorozat bejelentését és megjelentetését (és persze az is, hogy ezek végül mennyire lesznek NVIDIA-gyilkosok). A Bloomberg cikke szerint egyébként az NVIDIA azon kevés cég között van, amelyet üzletileg nem vágott földhöz a korona-válság, hiszen az otthon maradó fiatalok miatt még mindig sokan vásárolnak grafikus vezérlőket, de az GeForce Now szolgáltatás használati adataiban is egy jelentős ugrást lehet tapasztalni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.