Hirdetés

Nvidia kártyád van? Így lehet sokkal több fps-ed a Starfieldben



|

Egy modder jött rá a trükkre, ami hatalmas segítség lehet a játékosoknak.

Hirdetés

Sokan kritizálták a Bethesdát azért, amiért az AMD-vel kötött partnerséget a Starfield fejlesztése során, a pirosak pedig nem voltak kifejezetten engedékenyek azzal kapcsolatban, hogy milyen konkurens technológiák kerülhetnek be a játékba. Emiatt a Starfield nem támogatja sem az Intel-féle XeSS-t, sem az Nvidia DLSS technológiáját, komoly gondokat okozva azoknak a gamereknek, akik egy kicsit többet szeretnének kihozni a hardverükből.

A Bethesda persze fogadkozik, hogy a megjelenést követően folyamatosan érkeznek majd a frissítések a Starfieldhez és az Nvidia driverekhez is. A modderek azonban nem várnak a fejlesztőkre, egy Okhayko nevű alkotó például már meg is találta a módját a teljesítménynövelésnek.

Hirdetés

Ehhez a Resizable BAR-t, a PCI Express egyik funkcióját hívta segítségül, ami lehetővé teszi, hogy a processzor a GPU teljes memóriájához közvetlen hozzáférést kapjon. Vannak olyan játékok, amelyek ebből egyáltalán nem profitálnak, a Starfield azonban nagyon is.

A trükk sajnos nem hívható elő két kattintással. Először is meg kell győződnünk róla, hogy a BIOS-ban aktiválva van a funkció. Ehhez legalább 10. generációs Intel processzorra (vagy Zen 3-as AMD-re) és legalább 400-as sorozatba tartozó alaplapra van szükség, ráadásul a funkciót több gyártó BIOS-ában alaposan el is dugták. Ezen felül szükségünk lehet egy BIOS frissítésre, az RTX 3000-es kártyák esetén pedig egy firmware frissítés is kellhet. Ha mindez megvan, már csak az Nvidia Profile Inspectort kell letöltenünk és módosítanunk az alábbi beállításokat:

  • Válasszuk ki a legördülő menüből a Starfieldet
  • Görgessünk az 5. blokkhoz
  • Aktiváljuk az rBAR-t
  • Az rBAR - Optionst állítsuk 0x00000001-re
  • Az rBAR -  Size Limit-et állítsuk 0x0000000040000000-re
  • A jobb fölső sarokban kattintsunk az "alkalmaz" gombra
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.