Hirdetés

Nem luxus: itt az olcsó, gyári vízhűtés



|

Elérhetetlen luxusnak hiszed a vízhűtést? Ez már a múlté, mutatunk egy házat, ami nem drága és már gyárilag beszerelve ott lapul benne egy menő hűtőrendszer.

Hirdetés

A vízhűtéses PC mindig is menőnek számított, de szépen megépíteni drága és fáradtságos volt. Az újabb, kompakt vízhűtéses rendszerek terjedésével az árak ma már sokkal barátságosabbak, a szerelés is könnyebb, cserébe a hűtési teljesítményben és a dizájnban kellett kisebb kompromisszumokat kötnünk.

Hirdetés

A DeepCool azonban nem elégedett meg ezzel és elkészítette az első Baronkase Liquid komplett megoldását, ami nem más, mint egy edzett üveg oldallapos, modern ATX ház, valamint egy gyárilag előre beszerelt vízhűtés. Utóbbi a cég Captain 120EX rendszere, vagyis 120 mm-es radiátort használ egy ventilátorral, így nem kifejezetten az extrém tuningolókat, inkább az igényes PC-re vágyókat célozza. A kompatibilitással nem lesz gondunk, LGAxxxx és AM3/4 foglalatokhoz is jó a beépített rendszer.

Inkább a külső, mintsem a tuning

A kizárólag a CPU-t hűtő blokk igazán jól néz ki és hatalmas előny, hogy minden kábel és cső pontosan mértre vágott. Extraként egy áramlás-jelzőt is kapunk, természetesen világítással, egy fület a hordozáshoz és speciális helyet az SSD-nek, hogy mutogathassuk, milyen szép a tárolónk. A minőségi alapanyagok valóban jól mutatnak, a ma divatos extrák sem hiányoznak, de mi azért tudunk fanyalogni. Például USB Type-C port az előlapon nincsen és normál USB-ből is lehetne több. A gyártó ugyan ATX-ként hirdeti a házat, de elmondja, hogy inkább micro ATX-hez ajánlja, ezt lehet kényelmesen szerelni. A 120 mm-es ventilátorral hűtött, szimpla radiátoros rendszerek sem a legjobbak - ekkora teljesítményre egy közepes léghűtés is képes, ráadásul ott a pumpa zajával nem kell számolnunk. Az ideális vízhűtés inkább 240/280 mm-es radiátornál indul vezérelhető pumpával és az sem hátrány, ha a rendszer bővíthető mondjuk egy VGA blokkal is. Persze, amikor kapunk valamit, rögtön többet, túl sokat akarunk, éppen ezért a végére hagytuk a Baronkase legjobb tulajdonságát.

A legjobb tulajdonság

A DeepCool Baronkase Liquid legfontosabb jó tulajdonsága az ára, ami 140 dollár, így igazán olcsó, mégis minőségi házba pakolhatjuk legújabb álomkonfigunkat. A DeepCool hazánkban is jelen van, így nagy valószínűséggel hamarosan itt is kapható lesz a szett, sőt, választhatunk majd fekete és fehér színek között is.

Kedvet kaptatok a vízhűtéshez? Jó megoldás az, ha a házgyártó komplett megoldást nyújt?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.