Hirdetés

Olcsóbb variáns érkezhet a GeForce RTX 3060-ból



|

Egy friss szivárgás szerint több aktuális videokártyájából is új kiadással jelentkezik az Nvidia.

Hirdetés

A kriptopiac letérdelésével sebesen bezuhant a videokártyák iránti kereslet, és a használt piacot is ellepték a bányászatból kiesett hardverektől szabadulni vágyó farmerek ajánlatai. A trendforduló az Nvidia bevételeire is rányomta a bélyegét, a cég így most fokozottan rá van szorulva a bemutatásra váró GeForce RTX 40-széria sikerére.

Ehhez azonban meg kell szabadulnia az RTX 30-modellcsalád felhalmozódott készleteitől, és ezt a jelek szerint nemcsak a pletykált árleszállításokkal, hanem új variánsokkal is ösztönözheti a vállalat.

Hirdetés

A veterán szivárogtató, Zed__Wang legalábbis nemrég arról írt a Twitteren, hogy az Nvidia három új RTX 30-as kártya kiadására készül. Ha hihetünk az értesülésének, az egyik a népszerű középkategóriás vas, az RTX 3060 8 GB GDDR6X memóriával szerelt változata lehet. Ez 4 GB-tal kevesebb a 2021 óta kapható aktuális modell 12 GB memóriájánál, és még a memória sávszélességét is csökkenthetik, 192 bit helyett 128 bitre. Az új GeForce RTX 3060 tehát a meglévőnél nem izmosabb, hanem olcsóbb kivitelnek ígérkezik.

A másik pletykált újdonság, a frissített RTX 3060 Ti viszont erősebb  lehet az eddiginél, itt ugyanis Wang szerint a 19 Gbps sebességű GDDR6X memóriaszabványra állhat át az Nvidia az eddigi GDDR6-ról (14 Gbps), a 8 GB-os mennyiség megőrzése mellett. A harmadik meglepetés pedig az RTX 3070 Ti ráncfelvarrása lehet, amely a GA-104 helyett az RTX 3080-as és 3090-es szériában használt GA-102-es GPU-val köszönhet be, míg a memóriából marad a 8 GB GDDR6X-nél.

Mint minden hasonló szóbeszédet, ezt is érdemes fenntartásokkal kezelni, de ha a szivárgás helytállónak bizonyul, az egyben arra is utalhat, hogy még messze vagyunk az RTX 40-es sorozat középkategóriás modelljeinek megjelenésétől. Hamarosan okosabbak lehetünk a generációváltást illetően, a zöldek vezetője ugyanis szeptember 20-án tart előadást, amely várhatóan a Lovelace kódnéven emlegetett kártyák körül forog majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.