Hirdetés

Óriási bukásnak ígérkezik a GeForce RTX 4060 16 GB-os változata



|

Napokon belül befuthat az Nvidia új középkategóriás kártyája, de a jelek szerint még a gyártópartnereket sem hozta lázba.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban az Nvidia és az AMD is bemutatták az új generációt képviselő középkategóriás videokártyáikat, az eddigi mérleg alapján viszont kár volt nagy reményeket fűzni az új vasakhoz: tömören összefoglalva olyan hardvereket kaptunk, amelyek a felárhoz képest nem sok extra teljesítményt nyújtanak az elődeikhez képest.

Az eddigi beszámolók alapján ez a népkártyának szánt hardverek iránti lanyha keresletben is megmutatkozik, a legzajosabb bukás pedig az Nvidia soron következő attrakciója, a májusban piacra dobott GeForce RTX 4060 Ti 16 GB-os variánsa lehet.

Hirdetés

A Hardware Unboxed értesülései szerint a dupla memóriával szerelt GPU július 18-án fog megjelenni, korai tesztekre viszont nem érdemes számítanunk, mivel egyetlen gyártópartner sem fog tesztpéldányokat biztosítani hozzá. Ezt támasztja alá Andreas Schilling beszámolója is, aki a partnereknél érdeklődve arra jutott, hogy a gyártók nem lelkesek az új középkategóriás vas iránt, ezért nem tervezik erőteljesen promotálni.

A kiábrándítónak ígérkező fogadtatás oka, hogy a kártya 500 dolláros ajánlott fogyasztói ára túl közel van az 599 dollárért kínált RTX 4070-hez, amely már a felső-középkategóriát képviseli, és lényegesen jobb teljesítményt nyújt. Schilling szerint a 16 GB-os RTX 4060 Ti valójában csupán azt a célt szolgálja, hogy elhallgattassa az alap variáns 8 GB memóriáját keveslő kritikusokat.

A jelek szerint tehát nem az RTX 4060 Ti 16 GB fogja megmenteni az Ada Lovelace-generáció becsületét, amire már abból is következtetni lehetett, hogy a 8 GB-os variáns alig múlja felül az előd RTX 3060 Ti teljesítményét, sőt, a TechSpot 40 játékot felvonultató benchmark-tesztjén akadt olyan cím, amelyben még el is maradt a közel 3 éves, lényegesen olcsóbban beszerezhető felmenőjétől.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.