Hirdetés

Pazar látványvilágot teremtenek az új Razer Blade gamer laptopok



|

Kivételesen nem a teljesítményen van a hangsúly, a gyártó a beépített kijelzők terén került világelső pozícióba, ráadásul két paneltechnológiában ért el elsőséget.

Hirdetés

A Razer idén két részre bontotta az új termékeiről szóló kommunikációját, a kiállítást megelőző napokban kifejezetten csak egy tulajdonságra fókuszál, a show beindulását követően pedig a többi adatra is fény derülhet. A márkanév hallatán sejthető, hogy játékra hangolt konfigurációkról lesz szó, ám a teljesítményre vonatkozó specifikációk és számadatok kevésbé érdekesek jelenleg. Nagy meglepetésre természetesen nem kell számítani, az Intel és AMD aktuális platformjaira épülhetnek az új Blade laptopok, a kijelzőtechnológiák terén azonban olyan előrelépések történtek, amikre okkal lehetnek büszkék a mérnökök.

A világelső státusz fontos üzenet, és ezúttal két méretkategóriát érint. A 18 hüvelykes óriás mellett a 16-os modell megújulása is megtörtént, a felhasznált kijelzők alapján már-már professzionális felhasználás sem lenne ördögtől való, a fókusz azonban a játékélmények maximalizálásán van.

Hirdetés

A két erőmű közül némiképp a Blade 16 2024-es kiadása az érdekesebb jövevény, hiszen a konfiguráció alapeleme lesz a 240 Hz-es képfrissítésen működő OLED kijelző, ami a Samsungtól érkezik. A QHD+ felbontású (2560×1600 képpont) panel mindössze 0,2 milliszekundum válaszidővel bír, de még ennél is fontosabb, hogy teljesíti a VESA által biztosított ClearMR 11000 szabványt, ami az egyes pixelek elmosódási faktorát, illetve élességét figyeli, hitelesíti. A szabvány több lépcsőből áll, a 11000-es értéket a Blade 16 teljesíti a világon először; köszönhetően a Samsung mérnökeinek. Az 1.000.000:1-ez kontrasztarány és a VESA DisplayHDR True Black 500 tanúsítvány már csak hab a tortán, ilyen feltételek mellett minden bizonnyal átlagon felüli játékélmény garantált.

A 18 hüvelykes nagy testvér más paneltechnológiával, picit alacsonyabb képfrissítéssel, de jóval nagyobb felbontással várja a bevetéseket, a 4K-nyi képpont 165 Hz-en darálja a pixeleket 3 milliszekundum válaszidővel és G-Sync támogatással. Az akár 100%-is DCI-P3 színtérlefedettségből is sejthető, hogy IPS panel kerülhetett a keretbe, a fényerővel és kontrasztaránnyal kapcsolatosan egyelőre szűkszavú a gyártó.

Közös tulajdonság azonban a gyári kalibráció és Calman-hitelesítés, aminek köszönhetően az első bekapcsolástól számítva a megfelelő színvisszaadással használhatók az új Blade laptopok. A képalkotás terén a Razer tehát az abszolút csúcson kezdi az évet, a többi specifikációs adat megismeréséhez pedig már nem kell sokat aludni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.