Hirdetés

Megnéztük a Philips játékosoknak szánt monitor-tévéjét



|

Minek tévé és tévéadó, amikor ott a 4K-s játékkonzol és a különféle streaming szolgáltatások? A Philips kifejezetten konzolgamereknek szánt kijelzővel jelentkezett, amibe a monitorok minden jó tulajdonságát belezsúfolta.

Hirdetés

Sokan még ma is úgy tartják, a monitorok és a tévék között óriási szakadék húzódik és a két terméktípus egészen más-más célt szolgál. Ez sokáig igaz is volt, azonban a konzolok, streaming szolgáltatások előretörésével megváltoztak az igények is, így ma már nem feltétlenül a 2-3 tuner, a jó tévé-funkciók a fontosak, inkább a sebesség, a méret, képhűség és a bemenetek, illetve extrák száma.

 

Hirdetés

Philips Momentum: gamer-szemnek való látvány

Nagyon nehéz dolga van manapság szegény konzolgamereknek, amikor tévét választanak: a gyártók nem szeretik feltüntetni, milyen gyors az adott modell, milyen a frissítése, a FreeSync még ritka és a gamer extrák is hiányoznak. Van azonban egy halom olyan szolgáltatás - például a mindenféle tuner, ami igazán már nem is kell - 2018-ban egyre kevesebben fizetnek már elő normál tévéadásokra.

Ezt az egyre bővülő réteget pécézte ki magának a Philips, aki mind a monitorok, mind a tévék piacán jelen van és hazánkban is jól ismert. A Momemtumba nagyon sok izgalmas extra mellett egy nagyon szép képminőséget biztosító, 43 colos UHD panelt építettek, vagyis a 4K-s felbontás nem is kérdés. És ha már UHD, akkor a HDR sem maradt ki, sőt, rögtön HDR1000-es szabványnak is megfelel a tévék és monitorok között ügyesen egyensúlyozó kijelző.

A Quantum Dot szintén egy olyan extra, ami sokat dob a képminőségen és ha már gamerek, hát a FreeSync sem maradt ki. A Philips egyik extrája az Ambiglow, amely a beérkező képkockákat elemzi és ez alapján változó fényerővel és színben világítja meg a monitor mögötti, alatti részt. Ez a sötét, félhomályba burkolódzó szobában nagyon látványos.

A fontos tulajdonságok között kell még megemlíteni az alacsony input lagot, vagyis a vezérlést kifejezetten úgy állították be, hogy - akár egy gamer monitor - úgy a Momentum se késlekedjen a képek megjelenítésével. A MultiView technológia szintén hasznos, így a többféle bemenetet egyszerre, egymás mellé pakolva is láthatjuk.

Mindkét világból a jó tulajdonságok

A tévés világból érkezett a távirányító, illetve a hangzás, ami DTS-minősítést is kapott, és bár nem szól akkorát, mint egy különálló hangrendszer, azért a tévés világban megállja a helyét. A matt bevonatú, MVA-paneles Momentumra egy USB Type-C bemenet is került a HDMI 2.0, USB 3.0 és DisplayPort mellé, ami videóbementként és töltőként (USB Power Delivery) is használható egyszerre, így a megfelelő notebooknál egyetlen kábellel látod a képet, miközben tölt a notebookod.

Ennyi jó tulajdonság után már csak az ár a kérdéses, és sajnos ez egyelőre még nem a belépőszinten tanyázik: mintegy 800 Eurót, vagyis otthon kb. 220-250 ezer forintot kérnek érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.