Hirdetés

Rejtélyes okból sorra függeszti fel a PlayStation-fiókokat a Sony



|

Rendkívül kellemetlen hiba sújtja a PlayStation-tulajdonosokat.

Hirdetés

A PlayStationhöz fűződő felhasználó fiókok a játékosok legnagyobb kincsei, hiszen ezek tárolják a megvásárolt játékokat és szolgáltatásokat, valamint az elért eredményeket és a mentéseket is, így egy törlés esetén nem lehet csak úgy pótolni őket.

Márpedig a jelek szerint a Sony most épp a fiókjuktól fosztja meg  PlayStation-tulajdonosok egy részét, akiknek fogalmuk sincs, hogy miért kerül sor a semmiből jött felfüggesztésre.

A The Verge beszámolója alapján internetszerte számos beszámoló olvasható arról, hogy a játszani készülő felhasználókat egy üzenet fogadja, mely szerint a fiókjuk "végleges felfüggesztésre" került a PlayStation Networkön a szolgáltatás szabályzatának megsértése miatt.

Hirdetés

Az érintettek azonban nem emlékeznek arra, hogy áthágták volna regulákat.

A fenti Twitter-poszton túl egy redditezőt is megtalált a jelenség, illetve a Reseterán és más közösségi médiás platformokon (Facebook, Instagram) is akadnak ezzel kapcsolatos panaszok.

"Ha valaki ezt látja, úgy tűnik, hogy egy hibáról van szó. Egyre nyilvánvalóbbá válik, de néhány órával ezelőtt szó szerint pánikba estem, hogy elveszítem az 5+ éves Playstation fiókom 5+ és 25+ AAA játékom. Mind a Redditen, mind a Twitteren egyre többen jelentik a végleges tiltásokat. Soha egyszer sem használtam a hangalapú csevegést vagy chateltem idegenekkel. Minden közösségi beállításom korlátozva van, teljesen elmebeteg, hogy ez így megtörténhet."

- írja az egyik feljáborodott redditező arra utalva, hogy nem is kaphatott tiltást a közösségi szabályok megsértéséért, mivel nem használja az arra alkalmas funkciókat.

Cikkünk írásáig ugyanakkor a Sony semmilyen csatornán nem reagált a jelenségre, beleértve a The Verge közvetlen megkeresését is. Így aztán továbbra is rejtély, hogy mi okozza a tömeges bannolást, ahogy az sem ismert, hogy régiós jelenségről van-e szó, avagy az egész világon tapasztalható a hiba. Mindenesetre ha te tapasztalsz ilyet, oszd meg velünk!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.