Hirdetés

Reszkess, Xbox Cloud Gaming: már tesztelhető a PlayStation 5 Cloud Streaming



|

Akár 4K-s felbontásban streamelhetők a Sony felhős játékai.

Hirdetés

A Microsoft az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy kiépítse és népszerűsítse az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként elérhető Xbox Cloud Gaminget, amellyel akár mobiltelefonokon is élvezhetjük a zöld platformra megjelent címek egy részét.

Az otthoni konzolok kategóriáját domináló Sony ugyan ezen a területen kissé lemaradt, de egy júniusi blogposztban végül beharangozta, hogy hamarosan megérkeznek a felhőn át tolható PlayStation 5-ös játékok a Game Pass-rivális PlayStation Plusba. A program most egy nagy lépést tett a megvalósulás felé a bétateszt elindulásával.

Hirdetés

A PlayStation-hírekre szakosodott Tidux nemrég a korábban Twitter néven futó X felületén hívta fel rá a figyelmet, hogy elérhetővé vált a PlayStation 5 Cloud Streaming tesztüzemmódja. A feltöltött képernyőfotó alapján első körben 10 játékot támogat a funkció, a listán viszont egyel több borítóképet láthatunk, mivel a Fall Guys valamiért kétszer szerepel.

A felhozatal ugyan nem valami széles, de két egész friss nagyágyút is tartalmaz a tavaly megjelent Horizon Forbidden West és a God of War Ragnarök formájában. A próbaüzembe bebocsátást nyerő kiválasztottakat e-mailes meghívó útján találta meg a lehetőség, amiről egy másik X-bejegyzés árulkodik.

A Sony ugyan nem osztott meg részleteket az új szolgáltatásról, de az első beszámolók alapján 720p-s, 1080p-s, 1440p-és 4K-s felbontás között lehet választani. A gyártó korábbi közlése alapján a PlayStation 5 Cloud Streaming a PlayStation Plus Premium előfizetés extrája lesz, és például akkor bizonyulhat hasznosnak, ha nem szeretnénk megvárni egy új játék letöltését, mielőtt belevágunk a szórakozásba.

A béta elején természetesen rejtély, hogy mikor kerülhet sor az éles rajtra, de nem kizárt, hogy a japánok a megjelenés előtt álló remote play kézikonzol, a valamikor idén érkező Project Q debütálásához igazítják a dolgot. A hardver kapcsán ugyanakkor a Sony eddig nem utalt arra, hogy az másra is alkalmas lenne a közvetlenül a PlayStation 5-ről streamelt tételek életre keltése mellett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.