Hirdetés

Rettenetes időzítéssel érkeznek a cloud gamingre kihegyezett Chromebookok



|

Épp azután dobják őket piacra, hogy a Google úgy döntött, kicsinálja saját játékstreaming platformját, a Stadiát.

Hirdetés

Biztosan nem kell attól tartanunk, hogy a Google mostanában csődbe menne, hiszen simán megengedhette magának a Stadia elkaszálását is, pedig kétségtelen, hogy az egyre jobban elterjedő felhőalapú videojátékozásban bőven van potenciál. Ráadásul amikor minden feltétel adott volt, a Google megoldása kiválóan működött, remek minőséget és rendkívül alacsony válaszidőt biztosított, csak épp az üzleti modell volt teljesen életképtelen. De felesleges ezen tovább merengeni, a Stadia végérvényesen halott, szóval épp itt az ideje, hogy piacra kerüljenek az első, felhős szolgáltatásokra kihegyezett Chromebookok.

Noha nagyon furcsa arra gondolni, hogy Chromebookot valaki játék céljából vesz, hiszen sem a hardver, sem a szoftver nem alkalmas rá, az Xbox Cloud Gamingnek, a GeForce Now-nak és az Amazon Lunának, a Stadia talpon maradt konkurenseinek köszönhetően azonban máris sokkal agilisabb lehet a rendszer.

Hirdetés

A Google három tapasztalt gyártóval fogott össze, így az első körben az Acer, az Asus és a Lenovo szállít majd cloud gamingre szánt Chromebookokat. Ahhoz, hogy a felhőben futó játékokat a lehető legjobb minőségben élvezhessük, minden eszköz rendelkezik majd 120 Hz-es, vagy gyorsabb kijelzővel, Wi-Fi 6 vagy Wi-Fi 6E támogatással, valamint anti-ghosting billentyűzettel.

A gépek ára modelltől függően 399 dollártól egészen 799 dollárig terjed majd. Az eltérő hardver befolyásolja a végösszeget, a csúcsmodellekben például 12. generációs Intel mobilprocesszorok lesznek, miután azonban leginkább csak streamelni fognak a majdani tulajdonosok, már egy olcsóbb verzió is tökéletes a célra.

Az Acer, az Asus és a Lenovo gépeit október 22-étől vásárolhatják meg az érdeklődők, megjelenésükkel párhuzamosan pedig néhány szoftveres finomítás is bekerül a Chromebookok rendszerébe, hogy még zökkenőmentesebben lehessen majd a jövőben használni ezeket az eszközöket streamingre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.