Hirdetés

RGB LED-del csinosítja bányászkártyáját az ASUS



|

A tajvani gyártó kissé tudathasadásos állapotba kerülhetett, amikor új CMP HX30 kártyáját tervezte.

Hirdetés

A játékosok kontra bányászok közösségi média harcban olykor nehéz követni, épp ki haragszik a másikra. A játszani vágyó felhasználók érthető módon szeretnék visszakapni a reális árakon, bőséges kínálat mellett elérhető VGA-kat, míg a bányászok szívesen megszabadulnának a nyakukba zúduló szitkoktól, és ugyanúgy várják az iparágat érintő félvezetőhiány okozta sokk megszűnését.

Az Nvidia a dedikált bányászkártyáinak bejelentésével eleinte oltani kívánta a közösségi lángokat, ám mára kiderült, hogy valójában egy semmivel sem olcsóbb, semmivel sem elérhetőbb termékvonal a CMP HX gyorsítók családja.

Hirdetés

A Gigabyte a múlt héten jelezte az értékesítési szándékát a legkisebb, 30HX néven nevezett kártyából, erre a hétre pedig az ASUS saját megoldásáról szivárogtak ki adatok. A paraméterek többsége teljesen azonos, a Turing-architektúrára épülő CMP-lapka 192 bites memóriabuszon kapcsolódó 6 GB-nyi VRAM-mal rendelkezik, bányászati sebessége pedig kb. 26 MH/s értékben mérhető.

Amivel viszont az ASUS "több", az a pimasz RGB-csík a kártya felső élén. Provokáció lenne? Nem hinnénk. Van értelme? Nem igazán. Így vélhetően csak egy szelíd vizuális próbálkozás szemtanúi lehetünk, amit annak érdekében vetett be a gyártó, hogy mutassanak némi egyediséget a többi márka hasonló vezérlőjéhez képest. A bányászoknak azonban sokkal inkább számít a hűtés teljesítménye, amire vélhetően nem lesz panasz a kétventilátoros hőcsöves egység láttán.

Nincs nehéz dolga a gyártóknak, csupán a videokimeneteket kell leszedni a korábbi GTX-ekről, és máris kész a CMP 30HX bányászkártya.

A GTX 1660Ti DUAL EVO grafikus kártyát másoló, videokimenetektől megfosztott újdonság árazását a kriptobiznisz jövedelmezőségéhez mérten alakították, a hivatalos ajánlott ár 799 USD, ami gyors átszámolással nettó 250 000 Ft környékére érkezhet meg hazánkban. Már amennyiben el tud jutni Európába, ugyanis az a hír járja, hogy a CMP HX-gyorsítókból sincs meg a felmerülő keresletet kielégítő kínálat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.